Wat Zijn De Voordelen Van LED-plantlampen?

Wat Zijn De Voordelen Van LED-plantlampen?
Wat Zijn De Voordelen Van LED-plantlampen?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van LED-plantlampen?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van LED-plantlampen?
Video: Alle voordelen van LED lampen 2024, Maart
Anonim

Zoals de praktijk op lange termijn laat zien, is het mogelijk om planten effectief te kweken, niet alleen in natuurlijke omstandigheden, maar ook in kas en zelfs binnen. Dit kan echter alleen als de verlichting op het juiste niveau is georganiseerd.

Wat zijn de voordelen van LED-plantlampen?
Wat zijn de voordelen van LED-plantlampen?

Momenteel worden hiervoor alleen LED-lampen gebruikt. Dit komt doordat deze lampen een aantal unieke eigenschappen hebben.

Het is de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan het feit dat niet al het licht nuttig is voor planten. Bovendien is een vrij smal bereik gunstig, dat zo dicht mogelijk bij natuurlijk zonlicht ligt. Dat is de reden waarom LED's, die worden gebruikt voor het kweken van planten, een vrij smal stralingsspectrum hebben.

Hieruit volgt nog een heel belangrijk voordeel. Omdat infrarood- en ultravioletstraling tot een minimum wordt beperkt of volledig afwezig is, hebben deze lampen weinig of geen effect op de binnentemperatuur. Daarom zijn ze absoluut veilig voor alle soorten planten.

LED's zijn ook economisch gunstig. Dit komt door meerdere factoren tegelijk. Ten eerste hebben ze een maximale levensduur. Gedurende deze tijd kunnen er geen fouten in hun werk zijn. Daarom is de noodzaak om een goed gemaakt apparaat te vervangen uiterst zeldzaam. Ten tweede verbruiken ze de minimale hoeveelheid elektriciteit. Vergeleken met conventionele lampen zijn ze zeventig procent zuiniger. Zo wordt de elektriciteitsrekening met bijna tweederde verlaagd, terwijl het productiviteitsniveau gelijk blijft.

Dergelijke kwaliteiten zijn vooral relevant in het klimaat van de GOS-landen. Natuurlijke verlichting in de juiste hoeveelheid is bijna onmogelijk te verkrijgen en de kosten van elektriciteit zijn vrij hoog.

Een andere zeer belangrijke factor is de plaatsing van de lampen. Het is erg belangrijk dat ze in de juiste hoek staan. Alles moet zo berekend worden dat het licht voornamelijk loodrecht op de bladeren van de planten valt. Natuurlijk wordt de straling sowieso door de plant opgenomen, maar veel minder efficiënt. Om ervoor te zorgen dat LED-lampen hun functie zo efficiënt mogelijk kunnen uitoefenen, moeten ze daarom horizontaal worden geplaatst. Hoewel elke andere positie ook acceptabel is, zowel voor de structuur als voor de plant.

Aanbevolen: