Wat Is Het Plafond Van De "sterrenhemel"?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Plafond Van De "sterrenhemel"?
Wat Is Het Plafond Van De "sterrenhemel"?

Video: Wat Is Het Plafond Van De "sterrenhemel"?

Video: Wat Is Het Plafond Van De "sterrenhemel"?
Video: Plafondschildering sterrenhemel 2024, Maart
Anonim

Dankzij moderne materialen kunnen verschillende ontwerpoplossingen worden gebruikt bij het decoreren van het plafond. Het plafond "Starry sky" ziet er erg indrukwekkend uit. De sterren die boven ons verspreid zijn, zijn gewoonweg betoverend. Zo'n schoonheid kan worden bereikt met een verlaagd plafond van gipsplaten, speciaal behang of een rekbare structuur.

Wat is het plafond?
Wat is het plafond?

Behang voor het plafond "Sterrenhemel"

De eenvoudigste manier om een kunstmatige sterrenhemel in een kamer te creëren, is door speciaal behang te kopen. Wat is dan het "Starry Sky"-plafond? Dit is in wezen een gewoon behang, alleen op het oppervlak van het materiaal wordt het nodige verfpatroon gecreëerd, dat fosfor bevat. Dergelijke achtergronden worden zoals gewoonlijk gelijmd. Met het begin van de duisternis beginnen de sterren te gloeien dankzij de verf, waardoor een magische sfeer in de kamer ontstaat.

Plafond "Starry sky" van gipsplaat

Een dergelijk plafond kan op verschillende manieren worden gedaan. Op het voorbereide gipsplaatoppervlak kunt u een mooie kleurenfilm met een fotoafdruk van de sterrenhemel plakken. Je kunt de patronen zelfs zelf schilderen met airbrushen. Om lichtgevende verf aan te brengen, moet je natuurlijk over bepaalde artistieke vaardigheden beschikken. Zo'n plafond ziet er indrukwekkender uit in de slaapkamer - het maakt je klaar voor een goede nachtrust, meditatie.

Een andere optie: boor gaten in gipsplaat, steek er LED-verlichting in. Gewoonlijk wordt in dergelijke apparaten de besturing uitgevoerd met behulp van een controller. Trouwens, dergelijke lampen worden praktisch niet warm, je kunt niet bang zijn voor vuur. En verschillende programma's op het plafond kunnen sterren, kometen, sterrenstelsels en andere fantastische foto's maken. In dit geval wordt de bediening uitgevoerd door de afstandsbediening.

Nu te koop zijn er verschillende complexen bestaande uit speciale optische vezels, ze verschillen in diameter en kunnen een groot oppervlak beslaan. Ze zijn bevestigd aan gipsplaten, die vervolgens op een gewoon frame worden bevestigd. Gaten worden geboord in gipsplaten, optische vezel wordt erdoor naar buiten gebracht en vervolgens verbonden met de projector. Wanneer de installatie van het "Starry Sky"-plafond is voltooid, wordt deze geplakt met folie of geverfd met verf. Optische filamenten kunnen meer dan tien jaar meegaan, ze worden niet warm, dit ontwerp verbruikt ongeveer 10-50 watt.

Spanplafond "Sterrenhemel"

Moderne spanplafonds en glasvezeltechnologie zorgen voor verbluffende visuele effecten. Deze coating gaat lang mee. In dit geval is het ontwerp van het plafond mogelijk in twee versies. In de eerste: overdag is het plafond wit en met het invallen van de duisternis verandert de kamer in een sprookje. In de tweede versie speelt de prachtige nachtelijke hemel de klok rond met zijn kleuren. Je kunt zelfs een mini-planetarium maken door planeten met sterren op het plafond te plaatsen en de helderheid van elk object aan te passen. Je kunt de uitstraling van de armaturen regelen met een speciaal blok door verschillende effecten te programmeren: de vlucht van een meteoor, een komeet, het fonkelen van sterren, het noorderlicht.

Aanbevolen: