Veilige Producten Voor Ongediertebestrijding

Veilige Producten Voor Ongediertebestrijding
Veilige Producten Voor Ongediertebestrijding

Video: Veilige Producten Voor Ongediertebestrijding

Video: Veilige Producten Voor Ongediertebestrijding
Video: Ongediertepreventie & Ongediertebestrijding zonder GIF 2024, Maart
Anonim

Vaak denken amateur-tuinders niet na over welke middelen ze gebruiken om hun planten te behandelen tegen ongedierte. En tevergeefs, want het gebruik van chemicaliën schaadt niet alleen het milieu, maar ook de menselijke gezondheid. Ze weten niet allemaal dat er medicijnen zijn die de lucht, het water en de bodem niet vervuilen, en vooral de producten en het menselijk lichaam - dit zijn biologische medicijnen.

Veilige producten voor ongediertebestrijding
Veilige producten voor ongediertebestrijding

De moderne chemische industrie produceert veel onschadelijke microbiologische agentia; in het afgelopen decennium zijn de nieuwste ontwikkelingen van wetenschappers verschenen, waardoor je een milieuvriendelijk gewas kunt telen. Sommigen van hen worden verkocht via een winkelketen.

Bitoxibacilline is een darmbacterieel preparaat. Dit middel is praktisch onschadelijk voor warmbloedige dieren en mensen, niet giftig voor nuttige insecten. Het veroorzaakt intestinale toxicose bij ongedierte, daarom wordt het grootste effect bereikt bij gebruik van bitoxibacilline tijdens de periode van actieve voeding van de rupsen. Jonge rupsen zijn vraatzuchtig, ze vangen de grootste hoeveelheid stof op, daarom is het effect op hen sterker.

Bitoxibacilline gaat goed om met koolongedierte - raap en koolwitwas, koolschep. Een spint, die komkommers zoveel schade toebrengt, jonge Coloradokeverlarven sterven wanneer ze met dit medicijn worden behandeld. In de tuin voeden rupsen van appel- en fruitmotten, bladrollers zich voeden met bladeren van appelbomen, en rupsen van bladrollers, motten, bladwespen voeden zich met bladeren van kruisbessen en aalbessen. Bitoxibacilline kan deze insecten ook doden. De effectiviteit van het middel is zodanig dat het het aantal schadelijke insecten van volgende generaties vermindert.

Dendrobacilline is een insecticide microbieel preparaat van darmwerking, de werkzame stof is een sporenkristallijn complex. Het medicijn is onschadelijk voor planten, accumuleert er niet in en heeft een lage toxiciteit voor mensen, dieren en bijen. Behandeling wordt eenmaal per week uitgevoerd tegen elke generatie plagen. Vijf dagen voor de oogst wordt de verwerking stopgezet. Het effect van het medicijn op ongedierte is ongeveer hetzelfde als dat van bitoxibacilline.

Lepidocide is identiek in zijn werking op rupsen aan de vorige medicijnen. Het wordt gebruikt tegen rupsen van motten, motten, bladwespen, bladwormen, motten, zijderupsen, appelmot, weidemot, enz., evenals voor de bescherming van fruitbomen en struiken.

De werkzame stof van Entobacterin zijn giftige eiwitkristallen van bepaalde bacteriën en hun levende sporen. Het medicijn is vooral effectief samen met permethrine; in vloeibare vorm wordt het gebruikt tegen rupsen van alle soorten vlinders die fruitbomen en struiken beschadigen. Onschadelijk voor planten, weinig giftig voor mens en dier.

De ontwikkelaars bereiden de release voor van een nieuwe generatie medicijnen - Batsikol en Actinin, die een nog breder scala aan toepassingen hebben. Zo werkt Batsikol onder andere tegen de kruisbloemige vlo, aardbei-frambozenkever en ander ongedierte. Actinine is vooral effectief tegen de wortelkever, die de plant aanvalt door er krachtig aan te draaien.

Aanbevolen: