Boiserie - Een Ontwerp Geschikt Voor Koningen

Boiserie - Een Ontwerp Geschikt Voor Koningen
Boiserie - Een Ontwerp Geschikt Voor Koningen

Video: Boiserie - Een Ontwerp Geschikt Voor Koningen

Video: Boiserie - Een Ontwerp Geschikt Voor Koningen
Video: FT5L2 De koningen van België 2024, Maart
Anonim

Het decoreren van de muren met houten panelen met de sierlijke naam "boiserie" (letterlijk bois in het Frans betekent hout, hout), zal aan elk interieur de luxueuze magie van de Franse chic van de afgelopen eeuwen toevoegen.

boiserie panelen
boiserie panelen

Het idee om de muren met hout te versieren kwam in de geest van de meesters van het oude Egypte, die de kamers van de farao's versierden, en in het verlichte Europa was zo'n decor een van de kenmerken van het paleis van Versailles. De panelen waren bedekt met prachtige schilderijen en houtsnijwerk, verschillende decoratieve elementen met vergulding. De exclusiviteit van een dergelijk ontwerp sprak van de hoogste status van de eigenaar van het huis, zijn behoren tot de elite kringen van de samenleving en een solide financiële positie.

Tegenwoordig wordt het gebruik van boiserie-panelen beschouwd als een van de opvallende kenmerken van een duur klassiek interieur, of het nu een woonkamer, studeerkamer of slaapkamer is. De veelzijdigheid, duurzaamheid en natuurlijke warmte van natuurlijke materialen gecombineerd met fantastisch mooi design maken boiserie-decoratie tot een van de meest prestigieuze vormen van design. Natuurlijk zal de prijs van een dergelijk ontwerp de "aantrekkelijkheid" van gezichtsloos plastic aanzienlijk overschrijden, maar de indruk die het interieur op anderen zal maken, is het geïnvesteerde geld waard. Bovendien zijn houten panelen zeer duurzaam, bestand tegen invloeden van buitenaf en milieuvriendelijk, en het is mogelijk dat woninginrichting gemaakt met boiserie voor vele generaties een soort erfstuk en rijkdom van de familie wordt.

Aanbevolen: