Hoe Radijs Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Radijs Te Kweken?
Hoe Radijs Te Kweken?

Video: Hoe Radijs Te Kweken?

Video: Hoe Radijs Te Kweken?
Video: Radijs zaaien | Radijs kweken 2024, Maart
Anonim

Radijs is de eerste knolgewas die na de winter rijpt. Daarom smaakt het bijzonder goed. Om radijs te kweken en een goede oogst te krijgen, moet je bepaalde geheimen van landbouwtechnologie kennen.

Hoe radijs te kweken?
Hoe radijs te kweken?

instructies:

Stap 1

Let bij het kiezen van radijszaden voor het planten op de variëteit, de rijpingstijd. Vroege variëteiten zijn erg populair, ze kunnen in 20-30 dagen worden gekweekt.

Stap 2

De grond voor het planten van radijs mag niet overvloedig worden bemest met organisch materiaal, vooral niet vers. Ook respecteert het wortelgewas de plaatsen waar eerder radijs en kool werden verbouwd niet. Gebruik goede humus om de juiste grond te krijgen. In de herfst kunt u groenbemester in de tuin begraven. Dan is het in het voorjaar voldoende om de grond los te maken en groeven te maken. Zonnebloem, goudsbloemen, peulvruchten etc. zijn geschikt als groenbemester.

Stap 3

Zaaien moet vroeg gebeuren. Korte daglichturen, koel radijsweer, gunstige omgeving. Het is niet de moeite waard om een tuinbed te zaaien, na het verschijnen van scheuten moeten ze worden uitgedund. Laat 4-5 centimeter vrije ruimte tussen de planten. Geef het matig maar regelmatig water.

Stap 4

Totdat de planten 2-3 echte bladeren krijgen, is profylaxe tegen de vlo wenselijk. Hiervoor kunt u het bed bestrooien met houtas. Of gebruik een oplossing van azijn, roer 2 eetlepels azijn in 10 liter water. Water geven met een kant-en-klare oplossing is voldoende om een of twee keer per week te worden uitgevoerd.

Om gunstige omstandigheden te creëren wordt het bed na het zaaien afgedekt met folie. Op het moment dat de zaailingen opkomen, is het beter om de film niet te gebruiken, om geen overmatige hitte voor de planten te creëren.

Stap 5

Als u zulke eenvoudige regels in acht neemt voor het kweken van dit waardevolle wortelgewas, kunt u uw gezin het hele tuinseizoen van radijs voorzien.

Aanbevolen: