Hoe Sappige Radijs Te Kweken?

Hoe Sappige Radijs Te Kweken?
Hoe Sappige Radijs Te Kweken?

Video: Hoe Sappige Radijs Te Kweken?

Video: Hoe Sappige Radijs Te Kweken?
Video: Radijs zaaien | Radijs kweken 2024, Maart
Anonim

Radijs is een vroegrijp gewas dat als een van de eersten bij ons op tafel komt. Kan zowel buiten als binnen gekweekt worden. Radijs kan worden gekweekt van het vroege voorjaar tot het late najaar. Het wortelgewas bevat vezels, vitamine C en B. De cultuur vereist geen complexe zorg en zelfs een beginnende tuinier kan een sappige radijs krijgen.

Hoe sappige radijs te kweken?
Hoe sappige radijs te kweken?

Er zijn veel verschillende soorten radijs die variëren in vorm, kleur en rijpingstijd. De beste soorten radijs: Saksa, Er zijn geen vergelijkbare, Roze - rood met een witte punt, Rubin - rijpen op 22-27 dagen na het zaaien, Ice Icicle - een wit wortelgewas in het middenseizoen, Rode reus, Moskouse kas laat variëteiten. Wortelgewicht tot 80 g.

Bij de eerste gelegenheid om de grond te bewerken, kunt u radijs zaaien en 25-50 dagen na het zaaien de eerste wortels krijgen.

Radijs is erg kieskeurig wat betreft bodemvruchtbaarheid en vocht. Organische meststoffen worden op de zaaiplaats aangebracht en opgegraven en vervolgens goed losgemaakt. Voor het planten worden minerale meststoffen toegepast om de kwaliteit van het gewas en een snelle rijping te verbeteren.

Het is beter om zaden in gespecialiseerde winkels te kopen. Voor gebruik moeten de zaden worden uitgezocht en de grootste en niet bedorven zaden moeten opzij worden gezet. Week de geselecteerde zaden in een vochtige doek en bewaar ze 2-3 dagen op kamertemperatuur, denk eraan om ze te bevochtigen. Om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen, worden de zaden behandeld met een oplossing van kaliumpermanganaat.

Maak voor het zaaien bedden en groeven. De afstand tussen de voren is niet minder dan 10 cm Zaden worden op de verdichte en bewaterde bodem van de voor geplaatst tot een diepte van 1-1,5 cm Het interval tussen de zaden is 4-6 cm Van boven zijn ze bedekt met een mengsel van grond met humus, verdicht en opnieuw bewaterd. Het planten kan na 10 dagen worden herhaald, zodat er altijd verse radijs op tafel staat. Het wortelgewas is redelijk bestand tegen vorst tot +3 graden, maar na het zaaien is het aan te raden om het voor de eerste scheuten af te dekken met folie.

Het geheim van het kweken van een sappige, scheurvrije radijs is regelmatig water geven, losmaken en wieden. De eerste watergift moet een paar dagen na het planten worden gedaan. Na het verschijnen van de eerste bladeren, moet het 2 keer per dag worden bewaterd, 's ochtends en' s avonds. Water geven moet voorzichtig gebeuren om de bladeren niet te beschadigen en overtollig vocht in de grond te voorkomen, wat leidt tot scheuren en radijsstelen.

Probeer korstvorming op de grond te voorkomen, omdat dit de wortelgewas kan doen barsten. Regelmatig losmaken van de grond is noodzakelijk, vooral tijdens de periode van groentevorming.

Een ander belangrijk punt bij het verzorgen van radijs is wieden. Het is noodzakelijk om de zaailingen uit te dunnen met een interval van minimaal 4 cm, anders zullen de wortels in de lengte groeien.

Radijs mag niet geplant worden tussen half juli en half augustus. Door de lange daglichturen en het warme weer wordt het wortelgewas bitter en begint te bloeien.

Maar de variëteit van de nieuwe radijs "White Nights" is speciaal gefokt om in dergelijke omstandigheden te planten. Het wortelgewas is wit, rond van vorm en tot 5 cm in diameter, bestand tegen vastklampen. De ideale tijd om deze radijs te zaaien is half augustus, in de bedden na aardappelen of uien. Deze variëteit kan worden bewaard voor de winter.

Aanbevolen: