Aardbeien Plukken

Aardbeien Plukken
Aardbeien Plukken

Video: Aardbeien Plukken

Video: Aardbeien Plukken
Video: Aardbeien oogsten 2024, Maart
Anonim

Het oogsten van aardbeien moet met grote zorg en volgens alle regels gebeuren. Dit is vooral belangrijk als het de bedoeling is dat de vruchten voor verkoop worden vervoerd of in containers worden geplaatst voor verdere opslag. Als de bessen nodig zijn voor technische verwerking tot jam en sappen, kunnen ze zelfs overrijp worden geplukt.

Aardbeien plukken
Aardbeien plukken

Volgens de huidige normen kunnen aardbeien worden geplukt als de vruchten helemaal rijp en schoon zijn. Tijdens het oogsten moeten ze onmiddellijk worden gesorteerd in variëteiten en met of zonder steel. Voorwaarde is wel dat de bes een kopje heeft. Voor het ophalen moet u dezelfde container gebruiken waarin u het product wilt vervoeren.

Elke twee dagen moet je opnieuw oogsten. Dit komt door het feit dat aardbeien niet tegelijkertijd rijpen, maar met enige tussenpozen. Voor de meeste populaire variëteiten worden vruchten 5-6 keer per seizoen geoogst. De bessen moeten voorzichtig worden afgescheurd, niet bij de vrucht zelf, maar bij de steel en voorzichtig worden afgeknepen. Daarna worden ze in containers gevouwen en, indien nodig, overgebracht met papier of een speciale doek.

Rotte en mechanisch beschadigde bessen moeten direct op het tuinbed worden geselecteerd en onmiddellijk van de site worden verwijderd. Experts adviseren om 's ochtends aardbeien te plukken. In dit geval blijven de bessen stevig en houden ze de nacht koel.

Onder normale omstandigheden kunnen vruchten 15-20 uur worden bewaard. Als ze in een koele ruimte of koelkast worden geplaatst, wordt de houdbaarheid verlengd tot twee weken. Alleen het koelen van de bessen moet onmiddellijk na het verzamelen worden uitgevoerd, zonder vertraging. Over lange afstanden vindt het transport van producten meestal plaats in gekoelde vrachtwagens.

Aanbevolen: