Hoe Bomen Te Kappen?

Inhoudsopgave:

Hoe Bomen Te Kappen?
Hoe Bomen Te Kappen?

Video: Hoe Bomen Te Kappen?

Video: Hoe Bomen Te Kappen?
Video: Red je het klimaat door bomen te kappen? 2024, Maart
Anonim

Als je buiten de stad woont, moet het vermogen om bomen te zagen om twee redenen worden beheerst en toegepast. Ten eerste is het bij het werken in de tuin noodzakelijk om tuinbomen van tijd tot tijd te snoeien, hun kroon te vormen en zo de fruittakken te verjongen. En ten tweede worden de bomen oud, droog, dus ze moeten periodiek worden schoongemaakt. Gezaagd kunnen ze dienen als brandstof voor een sauna of open haard, en het schaafsel dat overblijft na het snijden van fruitbomen is uitstekend geschikt voor het roken van vlees of vis.

Hoe bomen te kappen?
Hoe bomen te kappen?

Noodzakelijk

Tuinzaag, zaag, kettingzaag of elektrische zaag, persoonlijke beschermingsmiddelen

instructies:

Stap 1

Bepaal of u de boom gedeeltelijk wilt snoeien of permanent wilt verwijderen. Als het nodig is om slechts een deel van de takken af te snijden, volstaat het om een tuinzaag te gebruiken om deze bewerking met kleine takken uit te voeren. Als u zo'n tak aan de basis verwijdert, knip dan in elke voor u beschikbare positie - direct op de ring, langs de bovenkant van de ringkraal. Er zijn vooral actieve weefsels die bijdragen aan de snelle genezing van de wond. Ondersteun de tak met uw hand om afbreken te voorkomen. Als de tak dik genoeg is, moet je hem op een andere manier omhakken, omdat hij kan afbreken voordat de snede is voltooid.

Stap 2

Maak een was vanaf de onderkant van een grote tak op een afstand van 20-30 cm van de basis. Zaag totdat het bestand is vastgelopen. Maak vervolgens een tweede wasbeurt vanaf de bovenkant. Stap 3-5 cm verder van de eerste tak van de basis naar achteren. Wanneer de bovenste snee het niveau van de onderste bereikt, breekt de tak af. Het moet ook met uw hand worden vastgehouden, zodat het bij een scherpe val de onderste takken niet breekt. Nadat u de gezaagde tak uit de kruin hebt getrokken, snijdt u de stronk langs de ringvormige kraal af en vermijdt u scherpe slijtage van de bast. Al deze maatregelen worden genomen zodat de wond bij de boom zo snel mogelijk geneest.

Stap 3

Onderzoek de stam en kruin van de boom die geheel gekapt moet worden. Hoogstwaarschijnlijk zal het tijdens het snijden vallen in de richting waarin er een lichte rol van de stam is, of waar er meer massieve takken zijn. Als de boom geen duidelijke helling heeft, kunt u deze zelfstandig de richting van de val geven. De plaats waar de boom valt, moet vrij zijn van andere planten, gebouwen en natuurlijk van de aanwezigheid van mensen op dit moment.

Stap 4

Begin met het maken van het eerste drankje. Het wordt geproduceerd vanaf de kant waarin de boom zou moeten vallen. Aan de onderkant van de stam wordt een klein deel gesneden met een wig - tot een diepte van ongeveer 1/4 van zijn diameter. Zo worden in feite twee kleine sneden naar elkaar toe gemaakt om een wig te vormen.

Stap 5

Maak een kapsnede vanaf de zijkant van de stam tegenover de wig. Het wordt uitgevoerd ter hoogte van de hoek van de wig of iets erboven. De lengte van deze laatste snede is ongeveer 2/3 van de stamdiameter, deze snede mag de hoek van de wig aan de andere kant niet ongeveer 5 cm bereiken. De boom moet in de richting van de wig vallen als hij met de hand wordt geduwd.

Stap 6

Zag een gekapte boom met een stevige steun onder de stam. Eerst worden er takken uit gehaald en vervolgens wordt de stam gezaagd. Als de boom omvangrijk is, is het beter om dit te doen met behulp van tegensneden.

Aanbevolen: