Hoe Een Boom Te Kappen?

Hoe Een Boom Te Kappen?
Hoe Een Boom Te Kappen?

Video: Hoe Een Boom Te Kappen?

Video: Hoe Een Boom Te Kappen?
Video: Hoe moet je een Boom Kappen? Zo doen wij dat! 2024, Maart
Anonim

Vaak ontstaat er een situatie waarin je van een groeiende boom af moet. Hoe een boom correct te kappen, vooral als deze groot en verspreid is? Het is de moeite waard om te onthouden dat het kappen van een boom geen veilige klus is die kennis van op zijn minst theorie vereist, maar op zijn best vaardigheden.

Hoe een boom te kappen?
Hoe een boom te kappen?

Handel consequent en haast u nooit.

  1. Bepaal de gevarenzone - de plaats waar de gekapte boom zal vallen. Deze plaats moet twee keer zo lang zijn als de hoogte van de boom. Zorg ervoor dat er geen mensen of dieren op deze plek zijn.
  2. Bepaal voordat u een boom zaagt de richting en beslis of u deze stuk voor stuk wilt kappen. Om de boom in de goede richting te laten vallen, bind je een gewoon touw zo hoog mogelijk aan de stam vast. Laat iemand in het veilige gebied aan het touw trekken terwijl u snijdt.
  3. Zorg voor uw veiligheid. Draag een beschermend hoofddeksel, stevige schoenen en leren handschoenen.
  4. Stop met het kappen van een boom op een winderige dag
  5. Het is beter om een boogzaag of een ijzerzaag te gebruiken voor het zagen met een zaaggereedschap. Vergeet de elektrische zaag, deze is voor professionals.
  6. Maak een inkeping, zaag een wigvormig stuk uit.
  7. De laatste snede wordt gemaakt aan de andere kant van de inkeping, waarbij de middenvezels achterblijven.
  8. Ga aan de zijkant staan en zeg tegen je helper dat hij aan het touw moet trekken. Als de boom niet valt, maak dan een diepere snede.

Aanbevolen: