Hoe Afval Te Recyclen?

Inhoudsopgave:

Hoe Afval Te Recyclen?
Hoe Afval Te Recyclen?

Video: Hoe Afval Te Recyclen?

Video: Hoe Afval Te Recyclen?
Video: Hoe werkt recycling van plastic? | Doen Ze Dat Zo? 2024, Maart
Anonim

De huidige concurrerende omgeving in de afvalsorteer- en recyclingsector is gunstig voor investeringen. Bergen afval en huishoudelijk afval wachten af wie het gaat verwerken. De meest interessante plek voor een ondernemer om krachten in te zetten is plastic afval.

Hoe afval te recyclen?
Hoe afval te recyclen?

instructies:

Stap 1

Bepaal wie consument kan worden van plastic afvalproducten. De resultaten van de verwerking van dergelijk afval - gerecycled polyamide, polyvinylchloride, polypropyleen en polyethyleen - kunnen interessant zijn voor bedrijven die plastic consumptiegoederen produceren. Uitzonderingen zijn producten die in contact moeten komen met voedingsmiddelen en geneesmiddelen. Ontdek tegen welke prijs potentiële consumenten gerecycleerd afval accepteren.

Stap 2

Van 1 kg plastic afval krijg je na recycling ongeveer 0,8 kg gerecycled polyethyleen. In de gemiddelde vuilnisbak vormen polymeren ongeveer de helft van het afval. Bereken uw financiële mogelijkheden om een werkplaats te creëren voor de verwerking van plastic afval. Afhankelijk van de keuze van de apparatuur, moet u $ 50-300 duizend in het bedrijf investeren.

Stap 3

Verzamel de benodigde documenten. Het kan enkele maanden duren om een vergunning te verkrijgen voor het inzamelen en verwerken van vast stedelijk afval en andere vergunningen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzamelen, verwijderen en verwerken van afval zal een milieueffectrapportage moeten ondergaan en een passende milieuvergunning moeten krijgen.

Stap 4

Neem met de projectdocumentatie, de conclusie van het onderzoek en de beschrijving van de processen van het toekomstige verwerkingsbedrijf contact op met de gemeentelijke diensten van de stad, het sanitair en de brandweer.

Stap 5

Zoek een bouwwerk aan de rand van de stad, pal naast een vuilstortplaats of op een industrieterrein van de stad. De vereiste oppervlakte van het industriële pand moet 300-500 m² zijn, wijs ten minste 100 m² toe aan de opslagruimte. In de beginfase van het organiseren van de productie hoeft u waarschijnlijk niet uw eigen wagenpark te organiseren - u kunt onderhandelen met de gemeentelijke diensten van de stad die betrokken zijn bij het ophalen van afval.

Stap 6

Schaf een sorteerlijn, breker, opslagtrechter, balenpers, magneet en andere apparatuur voor afvalrecycling aan.

Stap 7

Op een vuilstortplaats zijn de benodigde grondstoffen te verkrijgen (met vergunning van de gemeentelijke nutsbedrijven). Naarmate het verwerkingsbedrijf groeit, organiseer je eigen inkooppunten (het is raadzaam om ze op stadsdepots te plaatsen).

Stap 8

Personeel ophalen. Het werk dient in meerdere ploegen te worden georganiseerd. De essentie van het werk waar het personeel voor ingezet wordt: sorteren, afkeuren en versnipperen van afval. Ondanks het pretentieloze karakter van het werk, heb je professionals nodig die geschikt plastic afval kunnen onderscheiden van onbruikbaar en nieuwkomers hierin leren.

Stap 9

Besteed vooral aandacht aan de tolerante documentatie, want zonder de registratie van de hele set documenten is het niet mogelijk om uw productie te organiseren.

Aanbevolen: