Hoe Bloemen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen Te Kweken?
Hoe Bloemen Te Kweken?

Video: Hoe Bloemen Te Kweken?

Video: Hoe Bloemen Te Kweken?
Video: Doen Ze Dat Zo?: Hoe worden bloemen geteeld en verwerkt voor de veiling? | Het Klokhuis 2024, Maart
Anonim

Veel mensen beginnen bloemen thuis of in hun tuin te kweken om te kalmeren en stress te verlichten na werkdagen - communicatie met planten is altijd ontspannend. Iedereen kan de vaardigheden van een succesvolle sierteelt onder de knie krijgen - u hoeft alleen de basisregels te volgen.

Hoe bloemen te kweken?
Hoe bloemen te kweken?

instructies:

Stap 1

Zorg voor voldoende lichtvoorziening. Het gebrek aan zonlicht heeft, net als het teveel, een nadelig effect op de ontwikkeling van planten. De voorwaarden voor het kweken van bloemen moeten worden gecreëerd in strikte overeenstemming met de eisen van de cultuur - sommige bloemen hebben blootstelling aan direct zonlicht nodig, andere groeien goed in schaduwrijke gebieden. In de winter moet je bloemen kweken met extra verlichting - fluorescentielampen of halogeenbronnen doen het uitstekend bij deze taak. Bereken bij het installeren van kunstlicht de optimale afstand tot de bloem - meestal 25-30 centimeter. In dergelijke omstandigheden krijgt de bloem de benodigde hoeveelheid licht en wordt deze niet beïnvloed door de thermische straling van de lamp.

Stap 2

Regel de kamertemperatuur. Bloemen hebben verschillende temperaturen nodig - van het tropische microklimaat in de kamer tot standaardtemperaturen. Een temperatuurdaling veroorzaakt altijd een vertraging van de plantengroei, daarom moeten sommige overwinterende gewassen tijdelijk worden overgebracht naar koele kamers. Het hele jaar door hebben bloemen meestal constante warmte nodig, en bij hogere temperaturen groeien en bloeien ze goed. De uitzondering zijn bloemen die een vochtige bodem nodig hebben - om de vereiste vochtigheidsgraad te behouden, is het noodzakelijk om de luchttemperatuur in de kamer te regelen en een stijging van meer dan 30oC te voorkomen.

Stap 3

Geef de bloemen goed water. De basisregel is om wortelrot te voorkomen. Overtollig vocht in de bodem is schadelijker dan gebrek aan vocht. Onvoldoende water geven leidt op zijn beurt tot uitdroging van de grond en het wortelsysteem van bloemen. Geef de bloemen daarom water in die periodes dat al het vocht bijna op is. Gebruik geen kraanwater om bloemen water te geven, omdat de daarin aanwezige sporenelementen de groei en het functioneren van planten kunnen verstoren. Verdedig het water en geef de bloemen water met hetzelfde leidingwater, eerder bezonken of gefilterd.

Aanbevolen: