Wat Is Het Doel En Wat Zijn De Bijdragen Aan De NPD?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Doel En Wat Zijn De Bijdragen Aan De NPD?
Wat Is Het Doel En Wat Zijn De Bijdragen Aan De NPD?

Video: Wat Is Het Doel En Wat Zijn De Bijdragen Aan De NPD?

Video: Wat Is Het Doel En Wat Zijn De Bijdragen Aan De NPD?
Video: Het verschil tussen een sociopaat en een narcistische sociopaat? 2024, Maart
Anonim

Als we het hebben over de "lekkernijen van het datsja-leven", hebben we het niet altijd over de voordelen van het bezitten van een landhuis, over een gezonde rust van de drukte van de stad, of de voordelen van werken op je eigen honderd vierkante meter. Soms wordt deze uitdrukking met een vleugje ironie uitgesproken, als het gaat om de kosten die de tuinman maakt voor het onderhoud en de verbetering van zijn terrein. Maar als op het gebied van registratie van rechten en belastingen alles op wetgevend niveau wordt bepaald, dan zijn bijdragen aan non-profitorganisaties van zomerbewoners het onderwerp van eeuwige geschillen en constante meningsverschillen.

NGO's voor inwoners van de zomer
NGO's voor inwoners van de zomer

Het probleem van de bijdragen is een van de meest acute voor de meeste verenigingen van eigenaren van tuin- en moestuinen. Dit blijkt niet alleen uit verhitte debatten op bijeenkomsten van zomerbewoners, maar ook uit statistieken. De gemiddelde jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage is momenteel ongeveer 8.000 roebel. Tegelijkertijd is er een "vork" in het bedrag van de totale betaling voor een perceel van 6 hectare: van 1500-2000 roebel tot 20-30 duizend roebel per jaar. En deze spreiding is nauwelijks te verklaren door regionale eigenaardigheden of de manier van werken van het bestuur. Het gaat hier om de staat van het gemeenschappelijk bezit en de mate van ontwikkeling van de infrastructuur van een vzw van eigenaren van zomerhuisjes.

Verandering van NPO-status verandert niets aan de essentie van problemen

Federale wet nr. 217-FZ, die de naam van de tuinbouwgrondwet stevig heeft verankerd, heeft uiteindelijk de term "dacha" ingetrokken en het concept van datsja-eigendom afgeschaft. Alle voorheen bestaande voorstedelijke gebieden worden erkend als tuinbouw en zomerbewoners zijn onderverdeeld in twee categorieën: tuinders of vrachtwagenboeren. Van de 9 soorten economisch beheer (inclusief non-profit partnerschappen en consumentencoöperaties), wordt één vorm van activiteit voorzien voor verenigingen van tuiniers en tuiniers - een partnerschap. NPO's hebben een transformatie ondergaan, datsja-partnerschappen (DNP's) zijn overgedragen naar de status van tuinbouw- en tuinbouwverenigingen van vastgoedeigenaren (SNT, ONT).

Een zomerbewoner is een tuinman of een tuinman
Een zomerbewoner is een tuinman of een tuinman

De maatregelen die door deze normatieve wet worden genomen, zijn voor het grootste deel van organisatorische en juridische aard. Ze veranderen niets aan de essentie en relevantie van de financiële problemen die de eigenaren van voorstedelijke gebieden hebben. Leden van de afgeschafte DNP's, die tuinier of vrachtwagenboer zijn geworden, stellen nog steeds vragen over de mate van actualiteit als volgt:

  • financieel (besteding door het samenwerkingsverband van de ingebrachte fondsen);
  • organisatorisch en juridisch (statuut, ledenvergadering vzw);
  • administratief en economisch (kadastrale registratie, landmetingen, sloop van niet-toegestane bouwwerken, percelen zonder eigenaar);
  • het houden van huisdieren (vooral met betrekking tot huisdieren die aan het einde van het seizoen in zomerhuisjes zijn achtergelaten);
  • onroerendgoedbelasting (percelen en gebouwen die erop zijn gebouwd).

Nikita Chaplin, voorzitter van de Unie van zomerbewoners van de regio Moskou, verstrekt de volgende gegevens:

  • meer dan 30% van de tuinders heeft geen rechten op hun eigendom;
  • hebben een ontwikkelde infrastructuur slechts 5% van het totale aantal verenigingen van eigenaren van voorstedelijke gebieden;
  • niet meer dan 10% van de tuinders maakt gebruik van collectieve afvalophaallocaties, het grootste deel van hen gooit het verzamelde afval koppig "in het dichtstbijzijnde bos";
  • Slechts 40% van de SNT-besturen accepteert contributies per bankoverschrijving, de rest werkt nog met contant geld.
  • de gemiddelde bijdrage van een zomerbewoner van de regio Moskou is 9520 roebel (de contributie is 4000 roebel, de rest van het geld is bestemd).

Waar bestaat de bijdrage aan SNT uit?

Het jaarlijkse bedrag van de vergoeding voor een tuin- of tuinbouwperceel van een lid van SNT wordt opgeteld uit het doel- en lidmaatschapsgeld.

Berekening van de bijdragen voor de datsja
Berekening van de bijdragen voor de datsja

Het lidmaatschapsgeld wordt met regelmatige tussenpozen betaald, meestal een of twee keer per jaar. Op kosten van deze bonnen kunnen de kosten worden uitgevoerd die zijn vermeld in de federale wet nr. 217 (clausule 5 van artikel 14), waarvan de lijst is gesloten. In zekere zin zijn lidmaatschapsbijdragen analoog aan rekeningen van nutsbedrijven in een flatgebouw. De richting van hun gebruik is om de huidige zakelijke uitgaven te dekken:

  • onderhoud van de partnerinfrastructuur;
  • verbetering van gronden voor algemene doeleinden;
  • betaling aan hulpbronleverende organisaties en exploitanten voor de verwijdering van vast afval;
  • territoriumbeveiliging en brandveiligheid;
  • eliminatie van ongevallen en reiniging van wegen;
  • brengen, grind, aarde en zaailingen;
  • het verzekeren van de activiteiten van SNT (belastingen, audit);
  • vergoeding voor het werk van de voorzitter en het bestuur.

Geoormerkte bijdragen zijn materiële investeringen met een langlopend karakter gericht op het creëren en bouwen van voorzieningen die verband houden met openbaar eigendom (IEP), de modernisering of reconstructie ervan. Een dergelijke bijdrage wordt geïnvesteerd in een specifiek type IEP dat nodig is voor de activiteiten van de maatschap (watervoorziening, toegangswegen, elektriciteitsleidingen, wachterswoning).

De gerichte bijdrage wordt eenmalig betaald door de hovenier of kan in delen worden gesplitst als het object in fasen over meerdere tijdsperioden wordt gemaakt (de vergoeding wordt bijvoorbeeld als percentage van 30/50/20 verdeeld over 3 jaar). De lijst van uitgaven van geoormerkte bijdragen genoemd in paragraaf 6 van artikel 14 van de federale wet nr. 217 is open. Hierdoor kan het partnerschap gerichte bijdragen gebruiken voor alle activiteiten die nodig zijn in de activiteit, zoals de planning van het SNT-territorium, kadastrale werkzaamheden aan percelen voor algemene doeleinden en andere.

Het specifieke gewicht van doel- en lidmaatschapsgelden in de totale betaling is afhankelijk van de specifieke kenmerken van de economische activiteiten van SNT. Er zijn samenwerkingsverbanden die alleen rondkomen met lidmaatschapsgelden, omdat ze geen geoormerkte inkomsten nodig hebben. Alle gemeenschappelijke eigendommen die nodig zijn voor de activiteit zijn al gecreëerd en vereisen geen materiële kosten. In partnerschappen met onontwikkelde infrastructuur en in nieuw opgerichte verenigingen van eigenaren van zomerhuisjes, waar aanzienlijke kapitaalinvesteringen vereist zijn, is het aandeel van de gerichte vergoedingen daarentegen hoog in vergelijking met lidmaatschapsbijdragen.

Betalen of niet betalen is de vraag

De eigenaren van zomerhuisjes in zaken die te maken hebben met het innen en besteden van bijdragen aan SNT, problemen zijn als vuil. Waar zou anders het trieste statistische cijfer vandaan komen dat door de voorzitter van de Unie van Tuiniers van Rusland Oleg Velenchuk wordt aangehaald: slechts de helft van de leden van de verenigingen levert tijdige en volledige bijdragen, de rest stelt betalingen uit of bouwt jarenlang schulden op. Er is een wijdverbreide overtuiging onder tuinders dat bijdragen ongepast of ongerechtvaardigd zijn. Sommige SNT-deelnemers negeren de besluiten van de vergaderingen en verklaren zelfstandig de vastgestelde vergoedingen persoonlijk facultatief voor zichzelf. En degenen die een individuele boerderij runnen, weigeren vaak helemaal te betalen voor het gebruik van het eigendom van de datsja-vereniging, op het grondgebied waarvan hun bezittingen zich bevinden. De voorzitter van de All-Russische openbare organisatie "Gardeners of Russia", Andrey Tumanov, noemt onder de factoren van lage inning van bijdragen en het gebrek aan transparantie bij het gebruik ervan: interne meningsverschillen tussen tuinders; frequente verandering van regering; gebrek aan de nodige competenties voor het onderhoud van gemeenschappelijk eigendom.

De normen van de wet "Over het voeren van tuin- en tuinbouw door burgers voor hun eigen behoeften" maken het antwoord op de vraag "wel of niet betalen van premies" voor de hand liggend en ondubbelzinnig.

Soorten bijdragen van zomerbewoners
Soorten bijdragen van zomerbewoners
  1. De soorten bijdragen zijn wettelijk bepaald, de procedure voor hun betaling en de bestedingsrichtingen zijn geregeld (artikel 14 van de federale wet nr. 217).
  2. Het aantal soorten vergoedingen van hoveniers en vrachtwagenboeren is gedaald van vijf naar twee: als je lid wordt van de SNT, hoef je niets te betalen; aandelen en aanvullende vergoedingen geannuleerd; alleen lidmaatschap en geoormerkte bijdragen zijn onderworpen aan betaling.
  3. Het totale bedrag van de betaling wordt bepaald door berekening volgens twee belangrijke financiële documenten: een raming van de baten en lasten en een financieel-economische verantwoording. Het SNT-statuut kan voorzien in een gedifferentieerde aanpak bij de premieberekening. Het is gebaseerd op een beoordeling van het gebruiksvolume door individuele leden van de vereniging van gemeenschappelijke goederen. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van het perceel en de totale oppervlakte van de gebouwen die op deze grond staan, evenals het aandeel van de tuinman in het recht op grond en onroerend goed.
  4. Naast leden van de SNT moeten bijdragen worden betaald aan personen die een individueel bedrijf voeren op percelen gelegen binnen de grenzen van de tuinbouw. Artikel 5 van de federale wet nr. 217 bepaalt dat zomerbewoners van kluizenaars, die eerder een overeenkomst hebben gesloten met de tuiniersvereniging over het gebruik van infrastructuurvoorzieningen, op voet van gelijkheid met leden van SNT bijdragen moeten betalen.
  5. Bij niet tijdige betaling door hoveniers hebben maatschappen het recht boetes te innen ter hoogte van het bedrag en op de wijze zoals bepaald in het Handvest SNT. Als de tuinman weigert de vergoedingen te betalen, kunnen deze gelden via de rechtbank bij hem worden geïnd. Bij een vertraging van meer dan 2 maanden wordt de schuldenaar bedreigd met uitzetting uit de leden van de maatschap. De procedure voor gedwongen uitsluiting van SNT wegens niet-betaling van premies is gegeven in artikel 13 van de "tuinbouwgrondwet".

    Contributie betalen of niet betalen
    Contributie betalen of niet betalen

We hebben geen zweep nodig, maar een wortel

Om ervoor te zorgen dat maatschappen het benodigde bedrag ontvangen voor de uitvoering van alle besluiten van de algemene vergadering, is het noodzakelijk om de verhuurders ertoe te bewegen hun contributie op tijd te betalen. Tegelijkertijd wordt het effect niet altijd gegeven door sancties tegen debiteuren en kwaadwillende wanbetalers. Het systeem dat in de regio Moskou werd toegepast, maakte het mogelijk om ongeveer 90% van de bijdragen op tijd te innen, omdat de besturen van SNT gewetensvolle zomerbewoners sociale steun begonnen te bieden in de vorm van een uitkering bij het betalen van premies. Het werkt gewoon. Als de eigenaar van de site bijvoorbeeld, in de vastgestelde volgorde van de jaarlijkse betaling van 6 duizend roebel op de datum van 1 augustus, de vergoedingen vóór 1 juli betaalt, ontvangt hij een korting van 2000 roebel. Compensatie in natura kan worden aangemoedigd. Zomerbewoners "dumpen" en kopen de benodigde materialen voor het partnerschap. In ruil daarvoor krijgen zij een premiekorting voor dit bedrag.

Het is de bedoeling dat de ervaring van de regio Moskou wordt geïntroduceerd in andere regio's van Rusland. Het is duidelijk dat de vereniging van eigenaren van zomerhuisjes alleen in staat zal zijn zich te ontwikkelen en te bloeien als haar deelnemers systematisch en zorgvuldig, met verstand, met gevoel, met planning, investeren in hun tuinbouwpartnerschap.

Aanbevolen: