Hoe U Uw Bijenstal Uitrust?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bijenstal Uitrust?
Hoe U Uw Bijenstal Uitrust?

Video: Hoe U Uw Bijenstal Uitrust?

Video: Hoe U Uw Bijenstal Uitrust?
Video: Юрген #Браузе (DE): про ИО пчелиных маток и не только Ч.1 2024, Maart
Anonim

Honing is een waardevol product dat een complex van voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de menselijke gezondheid. Om je eigen traktatie te hebben, is het niet genoeg om netelroos te zetten. Het is noodzakelijk om de basisprincipes van de plaatsing van de bijenstal, de regels voor de opstelling en het onderhoud ervan in acht te nemen.

Hoe u uw bijenstal uitrust?
Hoe u uw bijenstal uitrust?

Noodzakelijk

  • - een hulpmiddel voor het inspecteren van netelroos;
  • - een hulpmiddel om frames en naschivanie af te kloppen;
  • - apparatuur voor het pompen van honing;
  • - apparatuur voor desinfectie;
  • - inventaris voor waxverwerking;
  • - apparatuur gebruikt tijdens de zwermperiode;
  • - uitrusting voor het voeren van bijen;
  • - bijenstal kar.

instructies:

Stap 1

Kies een locatie voor uw bijenstal. De belangrijkste voorwaarde die de locatiekeuze beïnvloedt, is de nabijheid van honingplanten. Voor een winstgevende bijenstal is het wenselijk om bloeiende planten binnen een straal van 2-3 km te plaatsen. Dit kunnen bosranden, akkers, fruitbomen of struiken en weiden met kruiden zijn. Om ervoor te zorgen dat de bijen op verschillende tijdstippen nectar kunnen vinden, moeten de kasten 2-3 keer per jaar naar de honingverzameling worden vervoerd.

Stap 2

Bereken het aantal netelroos. Het gebied voor de bijenstal wordt gekozen rekening houdend met het aantal bijenkolonies. Rekening houdend met het feit dat één gezin 30-40 vierkante meter nodig heeft, bepaalt u het mogelijke aantal bijenkasten dat u kunt plaatsen. Zorg voor extra ruimte voor huizen als u de bijenstal wilt uitbreiden.

Stap 3

Denk aan bijgebouwen. Rust de bijenstal uit in overeenstemming met uw mogelijkheden, want zelfs voor een kleine boerderij heeft u niet alleen bijenkorven nodig, maar ook bijgebouwen: een opslag voor inventaris, een winterhuis voor bijen, een plaats voor het pompen van honing en reparatiewerkzaamheden. Zet een huisje met ramen op een bijenstal in de schaduw. Zorg ervoor dat de deuren en ramen goed tegen de stijlen aanliggen, anders hinderen de bijen uw werk. Hier kun je siroop op het fornuis koken, was sorteren, honingraten op tafel printen, enz. Bewaar bereide honing, suiker, lege containers, reserveframes, inventaris en andere items afzonderlijk.

Stap 4

Zet de kasten 3-4 m uit elkaar in een rij en 4-6 m tussen de rijen. Als het territorium beperkt is, plaats ze dan één voor één op een afstand van 1 m. Om te voorkomen dat de bijen hun huizen verwarren in drukke omstandigheden, schildert u ze in verschillende kleuren, maakt u ingangen en looppaden in verschillende vormen en draait u ze in tegengestelde richtingen. Om de daglichturen te verlengen, plaatst u de ingangen op het oosten, zuidoosten of zuiden. Zorg voor een auto-ingang naar de kasten als je de bijenstal naar de honingverzameling gaat vervoeren.

Stap 5

Zodat de bijenstal wordt beschermd tegen de wind en opgewarmd door de zon, plaats hem op een helling - dit zal de netelroos van de kou redden. Als het terrein vlak is, maak dan een haag van dennenbomen en struiken aan de kant van de heersende winden. Andere planten kunnen ook worden gebruikt voor hagen: meidoorn, gele acacia, kramsvogel, irgu. Ze zullen zelfs op een warme dag niet interfereren, omdat ze schaduw van de netelroos zullen creëren.

Stap 6

Voorraad op voorraad. Ongeacht de grootte van de bijenstal, je hebt veel inventaris nodig. Voorraad onmiddellijk met een bijenstalbeitel, een beschermnet, een rookoven, een honingextractor en een aantal reservekasten. Koop indien nodig apparatuur, maar gebruik de inventaris van uw buren niet - dit is hoe ziekten worden overgedragen.

Aanbevolen: