Hoe De Knoflookteelt Te Organiseren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Knoflookteelt Te Organiseren?
Hoe De Knoflookteelt Te Organiseren?

Video: Hoe De Knoflookteelt Te Organiseren?

Video: Hoe De Knoflookteelt Te Organiseren?
Video: Knoflook planten | Knoflook poten in de volle grond 2024, Maart
Anonim

Knoflook is een kruid van de uienfamilie. Deze groenteplant kan gebruikt worden bij het kruiden, beitsen of beitsen. Knoflook heeft ook goede geneeskrachtige eigenschappen.

Hoe de knoflookteelt te organiseren?
Hoe de knoflookteelt te organiseren?

instructies:

Stap 1

Deze plant heeft smal lineair blad en een complexe bol, die bestaat uit 11-25 kruidnagels. Knoflook plant zich vegetatief voort. Tanden dienen als plantmateriaal. De plant ontkiemt bij een temperatuur van 3-5 ° C. Knoflook verdraagt vorst goed.

Stap 2

Het is gebruikelijk om knoflook onder te verdelen in twee ondersoorten: gepijld (winter) en niet-gepijld (lente). De niet-vurende ondersoort kan alleen bollen vormen, die uit kruidnagel bestaan. De schietende ondersoort onderscheidt zich door het feit dat hij naast de bol ook een pijl vormt, die een bloeiwijze draagt.

Stap 3

Besteed eerst aandacht aan technieken voor het kweken van knoflook. Voor het planten is het noodzakelijk om een site toe te wijzen met een vruchtbare grond met een neutrale reactie. De beste voorgangers zijn komkommers en courgettes, waaronder organische meststoffen werden toegepast. Het wordt ten zeerste afgeraden om knoflook te planten in het gebied waar voorheen uien groeiden. Deze planten hebben veel voorkomende ziekten die gemakkelijk via de bodem kunnen worden overgedragen. Plant knoflook niet in een gebied waar vroeger aardappelen groeiden. De plant kan worden aangetast door fusarium.

Stap 4

Zorg ervoor dat u organische en minerale meststoffen onder de knoflook toevoegt. Graaf het gebied daarna voorzichtig op de volledige bajonet van de schop. Meng de meststof gelijkmatig met de grond.

Stap 5

Het planten van winterknoflook kan het beste in de tweede helft van september. Maak een tuinbed en plant de zaden daar op een regelmatige manier. Houd er rekening mee dat er een afstand van ongeveer 25 cm tussen de rijen moet zijn, afhankelijk van de grootte van de kruidnagels, plant ze in een rij op een afstand van 5 tot 8 cm van elkaar. Plantdiepte 3-4 cm Zorg ervoor dat u de geplante knoflook mulcht met turf of humus.

Stap 6

Voed de plant in het voorjaar en de zomer met stikstofmeststoffen. Je moet water geven als de grond opdroogt. Verwijder pijlen regelmatig. Ze beïnvloeden de grootte van de bol. Als ze vaak constant worden verwijderd, zal de bol groot zijn. Ze kunnen alleen op zaadplanten worden achtergelaten. Winterknoflook rijpt eind juli. Kom niet te laat met schoonmaken. Als ze overrijp zijn, zullen de koppen vergaan.

Aanbevolen: