Tafelzout - Een Ongebruikelijk Gebruik

Tafelzout - Een Ongebruikelijk Gebruik
Tafelzout - Een Ongebruikelijk Gebruik

Video: Tafelzout - Een Ongebruikelijk Gebruik

Video: Tafelzout - Een Ongebruikelijk Gebruik
Video: Ongebruikelijke druiven 2024, Maart
Anonim

Tafelzout is een veelzijdig en milieuvriendelijk product. Het is niet alleen geschikt voor het zouten van voedsel, de unieke eigenschappen worden veel gebruikt in de geneeskunde en het dagelijks leven. Het is betaalbaar en helpt in het huishouden niet slechter dan dure middelen.

Tafelzout - een ongebruikelijk gebruik
Tafelzout - een ongebruikelijk gebruik

Met behulp van zout kunt u verbrande gerechten wassen, tule gordijnen bleken. Om de tule wit te maken, wordt deze voor het wassen in zout water gedrenkt. Gekleurd wasgoed behoudt de helderheid van kleuren als er tijdens het wassen 2-3 eetlepels zout aan het water wordt toegevoegd. En zodat dingen van zwarte stof niet vervagen, voegen ze wat zout toe aan het spoelwater.

Zout kan worden gebruikt voor stomerij thuis - pekel helpt bij het verwijderen van bloedvlekken uit natuurlijke stoffen. Als u door onvoorzichtigheid een glas wijn op het tafelkleed omstoot, de vlekken bedekt met zout en vervolgens wast door een theelepel ammonia aan het water toe te voegen, blijven er geen vlekken op het tafelkleed achter. Vettige vlekken kunnen gemakkelijk van zijden stof worden verwijderd als de vuile plekken worden afgeveegd met een mengsel van ammoniak en natriumchloride.

Badstof artikelen - handdoeken, badjassen - worden zacht en pluizig als ze na het wassen gedurende 15 minuten in water met zout worden ondergedompeld. Katoenen stoffen zijn moeilijk te strijken, als je tijdens het wassen een snufje zout aan het waspoeder toevoegt, is het strijkprobleem opgelost. De zoolplaat van het strijkijzer wordt gereinigd als de hete strijkijzers over het op een vel papier gegoten zout worden gehaald.

Een samenstelling van een eetlepel azijn en een theelepel zout is een uitstekend reinigingsmiddel voor het reinigen van vernikkelde schalen en koperen producten. Strohoeden en handtassen kunnen worden opgefrist door ze af te borstelen met een borstel gedrenkt in gezouten water.

Voor het reinigen van ramen kunt u zout gebruiken - glas wordt snel en schoon gereinigd. Met een mengsel van terpentijn en zout verwijder je kalkaanslag uit bad en toilet. Door een sterke zoutoplossing in de gootsteen te gieten, raak je de onaangename geur kwijt.

Aanbevolen: