Hoe Een Testament Op Een Huis Te Schrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Testament Op Een Huis Te Schrijven?
Hoe Een Testament Op Een Huis Te Schrijven?

Video: Hoe Een Testament Op Een Huis Te Schrijven?

Video: Hoe Een Testament Op Een Huis Te Schrijven?
Video: 16 урок "Завет: Удивительный и Освобождающий" - Торбен Сондергаард. 2024, Maart
Anonim

Een testament is het enige juridisch belangrijke document waarmee u over persoonlijke eigendommen kunt beschikken in geval van overlijden. Alleen persoonlijke eigendommen kunnen worden nagelaten aan een persoon, die in volledige rechtsbevoegdheid is. Het document moet de voorwaarden bevatten voor de verdeling van eigendom van één burger.

Hoe een testament op een huis te schrijven?
Hoe een testament op een huis te schrijven?

Noodzakelijk

  • - het paspoort;
  • - eigendomspapieren van de woning;
  • - informatie over de erfgenamen.

instructies:

Stap 1

U heeft het recht om bij uw overlijden te beschikken over uw persoonlijke eigendommen door middel van het opmaken van een notarieel testament. Met dit document kunt u alle goederen erven van een of meer erfgenamen, de aandelen van elk afzonderlijk bepalen, een of een groep erfgenamen het recht ontnemen om na uw overlijden goederen te ontvangen volgens de wet.

Stap 2

De vrijheid van wil wordt alleen beperkt door artikel 1149 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie, waarin staat dat minderjarigen en wilsonbekwame erfgenamen het recht hebben op hun deel van de erfenis, ongeacht of ze een testament hebben, alsof ze geroepen zijn om te erven volgens de wet. In alle andere opzichten is de vrijheid van wil niet beperkt.

Stap 3

Volgens de huidige wetgeving moet het testament notarieel worden vastgelegd. Handgeschreven, zonder notariële bekrachtiging, is het niet geldig en wordt het niet beschouwd als een juridisch document na het overlijden van de erflater.

Stap 4

Daarom is het het meest correct om contact op te nemen met een notaris om een testament op te stellen, dat in tweevoud wordt opgemaakt. Eén exemplaar blijft bij de notaris, het andere wordt overgedragen aan de erflater. Als een burger om verschillende redenen niet in staat is om een testament bij een notaris te bekrachtigen, kan het worden gewaarmerkt door ambtenaren genoemd in artikel nr. 1127: hoofdartsen van medische instellingen, bejaardentehuizen, gehandicapten of dienstdoende artsen, als er geen functionarissen zijn op het moment van ondertekening.

Stap 5

Je kunt een testament op een huis schrijven terwijl je aan boord bent en dit certificeren bij de kapitein van het schip, op expedities, in een militaire eenheid waar geen notaris is. Het document moet worden gewaarmerkt door functionarissen die zich op het moment van schrijven op de werkplek bevinden.

Stap 6

Het document moet aangeven aan wie, aan wie, wanneer, wat hij heeft nagelaten, in welke aandelen, wie de mogelijkheid is ontnomen om goederen te erven. In het testament moeten de volledige namen van de erfgenamen en de erflater, geboortedatum, adres van permanente registratie worden vermeld.

Stap 7

Voor het opmaken van een testament bij een notaris heeft u een paspoort nodig, eigendomspapieren van de woning.

Aanbevolen: