Ozon Op Kantoor: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Ozon Op Kantoor: Voor- En Nadelen
Ozon Op Kantoor: Voor- En Nadelen

Video: Ozon Op Kantoor: Voor- En Nadelen

Video: Ozon Op Kantoor: Voor- En Nadelen
Video: Как в ТОП без рекламы вывести товары на Wildberries? / Как продать товар бесплатно на Wildberries 2024, Maart
Anonim

Het effect van ozon op het menselijk lichaam is dubbelzinnig. Lage concentraties van dit gas hebben een gunstig effect op de gezondheid, terwijl hoge concentraties schadelijk zijn voor de mens. Dit geldt met name voor kantoorgebouwen, waar ozon wordt gevormd tijdens de werking van kopieerapparaten en printers.

Ozon op kantoor: voor- en nadelen
Ozon op kantoor: voor- en nadelen

De voordelen van ozonisatie in de lucht

Ozon, of "onweerslucht ruikend gas", is driewaardige zuurstof door chemische structuur. Het heeft sterk oxiderende eigenschappen, vernietigt de meeste organische verbindingen en is daarom onmisbaar voor het reinigen van de binnenlucht. In lage concentraties heeft ozon een positief effect op de gezondheid van werknemers. Ozon oxideert onzuiverheden van verschillende stoffen en desinfecteert de lucht. Het vernietigt gedeeltelijk de schelpen van virussen, protozoa, beschadigt schimmels, schimmels.

Ozonering van lucht op kantoor met behulp van speciale apparaten - ozonizers - stelt werknemers in staat om schone lucht in te ademen, zelfs met gesloten ramen. Tijdens de werking van deze apparaten worden alle chemicaliën, rook, organische allergenen omgezet in verbindingen die onschadelijk zijn voor de mens, het zuurstofgehalte in de lucht neemt toe, virussen en bacteriën worden vernietigd. Ozonering verwijdert alle onaangename geuren (tabaksrook, zweet, schoenen, enz.) zonder toevlucht te nemen tot luchtgeuren.

Het wordt aanbevolen om de kamer te verlaten tijdens ozonisatie in de lucht. Na het reinigen van de lucht moet het kantoor worden geventileerd of gedurende één tot twee uur niet worden betreden.

Het is erg belangrijk om ozonizers te gebruiken in kantoren met verwarmingen en airconditioners. In dergelijke kamers verliest de lucht zuurstof en zijn er meer giftige componenten. Werknemers kunnen het "closed room syndrome" ervaren, de symptomen ervan: vermoeidheid, hoofdpijn, frequente verkoudheid. Deze problemen kunnen worden vermeden door luchtozonizers op kantoor te gebruiken. De ozonconcentratie die door de ozonisator wordt geproduceerd, is afhankelijk van het volume van de ruimte, de luchtvochtigheid en de temperatuur. Ze hebben geen negatief effect op het menselijk lichaam.

Het negatieve effect van ozon op het menselijk lichaam

Ozon op kantoor wordt gevormd tijdens de werking van kopieerapparatuur, afdrukapparaten. Moderne kantoorapparatuur is uitgerust met speciale ozonfilters, maar als deze verslechteren, kan het gas in de externe omgeving terechtkomen. Werknemers die zich in een kantoor met een verhoogde ozonconcentratie bevinden, kunnen allergieën, mogelijk verminderde longactiviteit, hoofdpijn, pijnlijke ogen, misselijkheid en keelpijn krijgen.

De verhoogde ozonconcentratie in de lucht is heel gemakkelijk te bepalen - dergelijke lucht zal een "onweergeur" hebben.

Mensen die dergelijke lucht inademen, worden snel moe en worden gekenmerkt door een verminderde stressbestendigheid. Bovendien hebben wetenschappers bewezen dat verhoogde ozonconcentraties in de lucht bijdragen aan het ontstaan van kanker en een negatief effect hebben op het centrale zenuwstelsel. Om dit te voorkomen moet de ruimte waar de kantoorapparatuur staat regelmatig geventileerd worden.

Aanbevolen: