Hoe Draden Te Draaien?

Inhoudsopgave:

Hoe Draden Te Draaien?
Hoe Draden Te Draaien?

Video: Hoe Draden Te Draaien?

Video: Hoe Draden Te Draaien?
Video: Nauwkeurig draaien op een draaibank. Hoe doe je dat? 2024, Maart
Anonim

Het draaien van draden is de snelste verbinding die elke host kan maken. Het belangrijkste bij draaien is contact. Als de twist zwak is, zal het gewricht opwarmen. Hoe groter het verbindingsgebied, hoe beter het contact. Het is door mijn praktijk geverifieerd voor lampen, tv, slinger, koelkast thuis, het is voldoende om de draden te draaien.

kronkelende draden
kronkelende draden

Noodzakelijk

  • - Tangen (2 st.)
  • - Schuurpapier
  • - Mes

instructies:

Stap 1

We nemen een eenaderige draad, aluminium of koper. Nadat u de isolatie met een mes van de draden hebt verwijderd, moet u de uiteinden met schuurpapier strippen. Vervolgens leggen we de draden evenwijdig aan elkaar en klemmen ze aan beide kanten met een tang vast. Sommige tangen houden de draden vast, terwijl andere beginnen te draaien. De kracht van het draaien moet worden gevoeld; als je het sterk draait, kan de draad barsten.

Stap 2

Koperdraden worden gedraaid volgens het pigtail-principe. De draad moet in twee, drie gelijke delen worden verdeeld. Die worden vervolgens gedraaid met een andere draad, die op dezelfde manier is verdeeld. Verder kunnen deze wendingen in één wending worden gedraaid. Voordat u gaat draaien, moet u de kernen reinigen met een mes of schuurpapier.

Stap 3

Controleer na het draaien van de draden de draaiing. Schud de draden een beetje als de draden niet bewegen, dan is de twist goed. Knip de uiteinden van de draden niet af, want als u de overtollige lengte afknipt, wordt het contactoppervlak kleiner. Het is beter om de uiteinden van de twist te buigen en in te knijpen met een tang.

Aanbevolen: