Hoe Spar Te Vermeerderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Spar Te Vermeerderen?
Hoe Spar Te Vermeerderen?

Video: Hoe Spar Te Vermeerderen?

Video: Hoe Spar Te Vermeerderen?
Video: Enten van planten en bomen - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Als u wordt geconfronteerd met de taak om een spar te vermeerderen, beslis dan welke methode u verkiest. De eenvoudigste is reproductie door jonge groei te transplanteren. De methode is ingewikkelder, tijdrovender en arbeidsintensiever - door zaden te planten. Het voordeel van de eerste is snelheid. De belangrijkste reden waarom je voor de tweede zou moeten kiezen, is de mogelijkheid om veel scheuten tegelijk te laten groeien.

Hoe sparren te vermeerderen?
Hoe sparren te vermeerderen?

Noodzakelijk

  • - Of zaailingen, of zaden;
  • - de grond;
  • - meststoffen;
  • - water;
  • - schop;
  • - gieter.

instructies:

Stap 1

Rust jezelf uit met een schop en ga het bos in als je de spar gaat vermeerderen door jonge groei te transplanteren. Kies lage scheuten (tot 0,4 m.), Die ten minste 3-4 rijen takken hebben gevormd. Een andere belangrijke factor waar u op moet letten, is de afwezigheid van aangetaste gebieden op de bast van de stam. Sterke en gezonde scheuten moeten zorgvuldig worden opgegraven. Om dit te doen, schetst u een cirkel met een bijna stam met een diameter van ongeveer 35-40 cm. Omlijn elke volgende cirkel, verdiep de schop geleidelijk totdat u voelt dat u de spar kunt verwijderen met een klomp aarde en het wortelstelsel niet beschadigt van de jonge boom.

Stap 2

Plant de uitgegraven zaailingen op de site in vooraf voorbereide kuilen. Het wordt aanbevolen om plantenresten op de bodem te plaatsen (zaagsel, spaanders, takken van loofbomen), verrotte mest en dubbel superfosfaat toe te voegen. Vergeet niet om de grond rond de spar, water en mulch voorzichtig te verdichten met bodembedekkers.

Stap 3

Oogst de rijpe knoppen in de herfst. Laat ze 1 tot 2 maanden zitten en haal dan de zaden eruit. Zaai ze voor zaailingen rond februari, maar wees voorzichtig, ze zijn vrij klein, dus het is beter om ze te mengen met schoon rivierzand. Neem voor aarde een mengsel van turf, humus en aarde voor kamerplanten. Zorg ervoor dat u de grond water geeft voordat u zaden plant. Bedek de zaailingen na het planten met plasticfolie en plaats ze op een matig warme plaats. Open de ventilatieboxen regelmatig. Wanneer de zaailingen uitkomen, moet de film worden verwijderd en moeten de zaailingen opnieuw op een verlichte vensterbank worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de spar niet van direct zonlicht houdt en dat uw bomen midden op de dag een beetje in de schaduw moeten staan.

Stap 4

Duik de zaailingen wanneer ze 7-10 cm hebben bereikt, bij voorkeur kiest u hiervoor keramische potten, waarin aan de onderkant een afvoergat zit om overtollig vocht te laten ontsnappen. Een week na het verplanten, voeden met humusmest. Verdere agrotechniek voor de zorg voor bomen bestaat uit voeren, water geven en losmaken. Verplant uw sparren naar een vaste plek in de herfst, na het graven van gaten en bemesten met rotte mest.

Aanbevolen: