Een Vloerbedekking Kiezen: Tips

Inhoudsopgave:

Een Vloerbedekking Kiezen: Tips
Een Vloerbedekking Kiezen: Tips

Video: Een Vloerbedekking Kiezen: Tips

Video: Een Vloerbedekking Kiezen: Tips
Video: Tips van Thomas: tapijt leggen doe je zo | Klustips van Thomas | Eigen Huis & Tuin 2024, Maart
Anonim

Als u serieus gaat nadenken over het vervangen van de vloerbedekking in uw appartement, zult u zeker de vraag tegenkomen: wat is nog beter om te kiezen uit alles wat u op de markt wordt aangeboden. Producten van dit type hebben een vrij breed assortiment, dus u moet in eerste instantie beslissen in wat voor soort vloer u geïnteresseerd bent.

Een vloerbedekking kiezen: tips
Een vloerbedekking kiezen: tips

Parket

Dit type vloer kan een stuk zijn (in de vorm van kleine houten planken), of het kan een plank zijn (in de vorm van een basis en planken die eraan zijn gelijmd). De voordelen van het gebruik van parket zijn dat het milieuvriendelijk en geluiddicht is. Bovendien houdt het de warmte goed vast en stoot het helemaal geen stof uit. Kiest u voor een parketvloer in uw appartement, zorg er dan voor dat deze u lang genoeg van dienst zal zijn. Om de kamer lichter en creatiever te maken, zijn er verschillende ornamenten en patronen op het parket gemaakt. De kleurstelling van het parket hangt af van de houtsoort waarvan het gemaakt is.

Let bij het kopen van parket op de mogelijke aanwezigheid van gebreken, die kunnen leiden tot snelle slijtage van het product. Meestal wordt parket gebruikt om de vloer in de woonkamer te bedekken.

laminaat

Laminaatvloeren lijken qua uiterlijk sterk op parketvloeren. Het is een meerlaags paneel. De lagen waaruit het laminaat bestaat zijn kurk, vezelplaat en vinyl. Een vloerbedekking van dit type is vrij duurzaam, slijtvast, geluiddicht, vochtbestendig. Bovendien is het eenvoudig te installeren, isoleert het warmte en heeft het een rijke kleurstelling. Laminaat wordt het meest gebruikt in de gang en slaapkamer.

Tapijt

Vloerbedekking is een oude en vrij veel voorkomende methode. Let bij het kiezen van een tapijt op de samenstelling. Het is heel belangrijk om te weten dat het het beste is om een vloerbedekking te kiezen die niet van synthetisch garen is gemaakt, maar van natuurlijk. De stapel moet elastisch zijn. Ook de dichtheid van het tapijt speelt een belangrijke rol. Zorg ervoor dat de afstand tussen de draden niet te groot is. De positieve eigenschappen van natuurlijk tapijt zijn gemakkelijke reiniging, vochtbestendigheid, hittebestendigheid en grote elasticiteit. Als u kiest voor een synthetisch tapijt, kunt u er zeker van zijn dat het niet vervaagt in de zon, gemakkelijk schoon te maken is, een rijk kleurenpalet heeft en u zeer lang van dienst zal zijn. Tapijt wordt het meest gebruikt in keuken- en slaapkamerdecoratie.

De elasticiteit van de pool wordt gecontroleerd door gewone vingerdruk. Hoe sneller het rechttrekt, hoe elastischer het is.

Kurkvloeren

Het hoofdbestanddeel van een dergelijke vloer is kurkeik, of beter gezegd de schors. De voordelen van het gebruik van het staal zijn de volgende eigenschappen: vochtbestendigheid, milieuvriendelijkheid, geluidsisolatie, hoge sterkte en lange levensduur.

Keramische tegel

De samenstelling van deze vloer is zand, klei en een verscheidenheid aan natuurlijke materialen. Nadat alle stoffen zijn gemengd, wordt de resulterende oplossing in speciale ovens gebakken. Wat betreft de kleuren, hier kunt u er zeker van zijn dat u precies zult vinden wat u nodig heeft, aangezien keramische tegels in verschillende kleuren, patronen en ontwerpen verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het vochtbestendig en zeer duurzaam, deze afwerking wordt dan ook toegepast in de gang of badkamer. De negatieve kant van keramiek is de koude temperatuur. Als je keramische tegels als vloerbedekking kiest, probeer er dan een verwarmde vloer bij te gebruiken.

Linoleum

De meest voorkomende vloer is linoleum. Het is veilig in gebruik, milieuvriendelijk en heeft een zeer lage prijs. Daarnaast heeft linoleum een rijk kleurenpalet met verschillende patronen en patronen. Het is dankzij dit dat linoleum een hit is in de verkoop, niet alleen in Moskou, maar in heel Rusland.

Hoe kies je een vloerbedekking?

Nadat u vertrouwd bent geraakt met de verschillende soorten vloeren, kunt u er gerust voor kiezen. Om iets specifieks te kiezen, beslis je voor welke kamer in je appartement je dit of dat afwerkingsmateriaal gaat gebruiken. Bepaal welke kwaliteiten van de vloer je nodig hebt: hittebestendigheid, vochtbestendigheid of lange levensduur, en let ook op de prijs van de producten. Welk afwerkingsmateriaal u ook besluit te kopen voor uw huis, onthoud dat het kopen van producten in bulk veel goedkoper is dan in de detailhandel.

Aanbevolen: