Hoe Kies Je Een Schommel Voor Een Kind In De Tuin?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Schommel Voor Een Kind In De Tuin?
Hoe Kies Je Een Schommel Voor Een Kind In De Tuin?

Video: Hoe Kies Je Een Schommel Voor Een Kind In De Tuin?

Video: Hoe Kies Je Een Schommel Voor Een Kind In De Tuin?
Video: HOMEMADE XXL SCHOMMEL IN DE TUIN! 2024, Maart
Anonim

Het kopen van een kwaliteitsschommel is een zeer belangrijke taak, omdat de veiligheid van het kind op het spel staat. De reputatie van de fabrikant, de beschikbaarheid van certificaten en speciaal voor u geschikte ontwerpkenmerken zijn de sleutel tot een goede keuze.

Hoe kies je een schommel voor een kind in de tuin?
Hoe kies je een schommel voor een kind in de tuin?

De schommel is niet alleen amusement voor het kind, maar ook een uitstekende simulator voor de ontwikkeling van het vestibulaire apparaat, de vorming van een juiste houding en een stabiele psyche. Om dergelijke spellen veilig te laten zijn, moeten ouders verantwoordelijk zijn voor hun keuze.

Belangrijkste punten om op te letten

Bepaal of je een vloer- of hangende schommel koopt. Kijk bij het kiezen van een vloerschommel zorgvuldig naar het frame. Het moet stabiel en zwaar zijn en ook bevestigingselementen hebben die ervoor zorgen dat de constructie niet kan kantelen. Een goede toevoeging is de aanwezigheid van rem- of antislipblokken.

Een grote belasting in de schommel valt op de dwarsbalk, dus het is beter om in dit deel producten te kiezen met een dikwandige ijzeren buis. Bij de ophanging is de afwezigheid van stijve elementen juist een pluspunt - een ketting of touw is de beste keuze.

Het ontwerp moet voorzien zijn van een barrière waardoor het kind niet naar voren kan springen. Controleer of de hoogte van de achterkant van het product tussen 60-75 mm is. De schommel mag geen scherpe uitsteeksels en hoeken hebben, evenals elementen waar een deel van het lichaam van het kind vast kan komen te zitten.

Controleer zeker de productspecificaties. Met name wat is het maximale gewicht waarvoor de constructie is ontworpen, omdat kinderen erg snel groeien.

Het is beter om producten te kiezen van bekende fabrikanten die ze strikt in overeenstemming met GOST produceren. Van de gevestigde buitenlandse fabrikanten kunnen de volgende bedrijven worden onderscheiden - de Italiaanse Granf Soleil, de Koreaanse EDU-PLAY-fabriek.

De sterkste zijn metalen constructies, maar voor kinderen is dit misschien niet het belangrijkste, en een plastic of houten schommel zou een meer geschikte optie zijn, bij een botsing waarbij er minder risico is om iets te beschadigen.

Houd er rekening mee dat alle materialen milieuvriendelijk moeten zijn, wat wordt bevestigd door het juiste certificaat.

Schommel installatie regels

Het is niet voldoende om een goede schommel te kiezen, deze moet correct worden geïnstalleerd. Om dit te doen, moet je een vlak stuk land kiezen dat bedekt is met gras of zand, het is absoluut noodzakelijk om te controleren of de takken van aangrenzende bomen het slingerende kind niet bereiken. Verwijder alle stenen, glas en ander vuil van de site.

Het is beter om de schommelsteunen te cementeren of stevig vast te maken met speciale beugels. De structuur moet periodiek worden geïnspecteerd, vooral bewegende delen, en gesmeerd met machineolie om hun levensduur te verlengen en piepen te voorkomen. Dit moet vooral na de winter zorgvuldig worden gedaan, waarbij de betrouwbaarheid van de bevestigingsmiddelen wordt gecontroleerd, alle bouten en andere bevestigingsmiddelen worden vastgedraaid.

En om games veilig te laten zijn, moeten ze plaatsvinden onder ouderlijk toezicht. Dan zal de schommel alleen maar veel positieve emoties brengen bij kinderen en hun ouders.

Aanbevolen: