Hoe Maak Je Een Paneelhuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Paneelhuis?
Hoe Maak Je Een Paneelhuis?

Video: Hoe Maak Je Een Paneelhuis?

Video: Hoe Maak Je Een Paneelhuis?
Video: Что дешевле? Гипсовая или цементная? Тонкости работы со штукатуркой. 2024, Maart
Anonim

Frame-paneelhuizen begonnen enkele jaren geleden in Rusland te verschijnen. In zo'n korte tijd hebben ze al behoorlijk wat populariteit gewonnen. Iedereen kan een mooi, gezellig en betrouwbaar frame-paneelhuis bouwen, je hoeft alleen maar materialen en gereedschap bij de hand te hebben.

Hoe maak je een paneelhuis?
Hoe maak je een paneelhuis?

instructies:

Stap 1

Het frame van het paneelhuis is gemaakt van hout met een afmeting van 50x50 millimeter. Ook platen van 40x100mm zijn hiervoor zeer geschikt. De dikte kan verschillen. Het hangt af van de geplande dikte van de isolatielaag. Hoe breder het bord, hoe meer warmte er in het paneelhuis wordt opgeslagen. Het bord moet meer dan 1 meter breed zijn. Het is het beste om de schilden met spijkers te verbinden. Soms worden hiervoor zelftappende schroeven gebruikt. De voegen van de planken, evenals de hoeken, kunnen worden afgesloten met een geschaafde plank.

Stap 2

Voor de vloer is het noodzakelijk om randen met een dikte van 25, 40 en 50 millimeter te gebruiken. Tussen de vloervertragingen moet u een afstand van niet meer dan 1 meter maken. De doorsnede van de plafondbalken, evenals de vloerbalken, kan worden bepaald door de overspanning, maar deze moet groter zijn dan 50x100 millimeter. Ten eerste is de vloer gemaakt van ongeschaafde planken. Na het leggen van de planken kan de vloer worden bedekt met multiplex of vezelplaat. Als er een paneelhuis wordt gebouwd waarvan de dikte van de isolatie ongeveer 100 millimeter is, dan is de vloer het beste geïsoleerd. Isolatie, hydro- en dampscherm moeten in de dikte van de vloerbalken worden gelegd. Voor het maken van een zoldervloer gebruik je best een plank met een dikte van 25 millimeter.

Stap 3

Voor de buitendecoratie van een paneelhuis is het noodzakelijk om een voering van natuurlijk vocht te gebruiken. De dikte moet 18 millimeter zijn. Ook moet de voering een bevestigingspunt hebben van 7 millimeter lang. Het is deze spike die helpt om de gevolgen van het uitdrogen van de voering te verminderen. Met een dergelijke voering kunt u warm blijven en verhoogt het ook de sterkte en betrouwbaarheid van de hele structuur van het paneelhuis. Indien nodig kunt u de voering schilderen met beschermende verf. Siding wordt zelden gebruikt voor buitendecoratie, omdat het hoge kosten met zich meebrengt.

Stap 4

Bij het bouwen van het dak van een huis kan de doorsnede van de spanten worden bepaald door de overspanning van de constructie, maar de doorsnede moet minimaal 50x100 millimeter zijn. Daklatten kunnen worden gemaakt van onbewerkte planken. Om het dak tot het einde te brengen, legt u voorzichtig het dakbedekkingsmateriaal. Het moet in stukken worden gesneden en met spijkers aan de spanten worden bevestigd.

Aanbevolen: