Hoe Roestvrij Staal Te Lassen

Inhoudsopgave:

Hoe Roestvrij Staal Te Lassen
Hoe Roestvrij Staal Te Lassen

Video: Hoe Roestvrij Staal Te Lassen

Video: Hoe Roestvrij Staal Te Lassen
Video: TIG Lassen | RVS Lassen (Roestvrij staal) 2024, Maart
Anonim

Lassen is het proces van het permanent verbinden van onderdelen door interatomaire verbindingen tussen hen tot stand te brengen tijdens verwarming of plastische vervorming. In de regel wordt lassen gebruikt om verschillende metalen en hun legeringen te verbinden. Bij het lassen van roestvaststalen onderdelen dient men rekening te houden met de verschillen in de fysische eigenschappen van "roestvrij staal" van de eigenschappen van koolstofstaal. Wat zijn de manieren om "roestvrij staal" te lassen?

Hoe roestvrij staal te lassen
Hoe roestvrij staal te lassen

instructies:

Stap 1

Roestvast staal onderscheidt zich van koolstofstaal door zijn hoge soortelijke weerstand, lager smeltpunt en thermische geleidbaarheid, en een hoger percentage thermische uitzetting.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om RVS te lassen. Bij een materiaaldikte van meer dan anderhalve millimeter wordt meestal handmatig booglassen met een wolfraamelektrode in een inert gas toegepast. Hoge productiviteit wordt bereikt bij het lassen van dunne roestvrijstalen platen en buizen.

Stap 3

Voor het lassen van "roestvrijstalen" platen met een dikte van 0,8 mm of meer is pulsbooglassen met een verbruikbare elektrode in een inert gas, evenals booglassen met sproeimetaaloverdracht geschikt. Plasmalassen wordt steeds vaker toegepast, met name voor een breed scala aan plaatdiktes.

Stap 4

Voor dikke metalen monsters wordt ondergedompeld booglassen van "roestvrij staal" uitgevoerd, evenals punt- en rollassen (voor dunnere platen).

Stap 5

In de meeste gevallen is na het lassen een nabewerking vereist. Op het oppervlak van de lasverbinding wordt een poreuze oxidelaag gevormd, die meestal chroom bevat. Deze laag verzwakt de corrosieweerstand van de lasverbinding aanzienlijk. Voor de latere verwerking van lasnaden worden verschillende mechanische methoden gebruikt.

Stap 6

U moet weten dat u alleen die accessoires mag gebruiken die bedoeld zijn voor het bewerken van roestvrijstalen gewalste producten. Dit zijn slijpschijven en banden, borstels van "roestvrij staal", kogelstralen. Houd er rekening mee dat soms andere materialen zoals koolstofstaal niet kunnen worden verwerkt met staal of glasparels.

Stap 7

Beitsen wordt beschouwd als een van de meest effectieve methoden voor nabehandeling van lasnaden. Bij correct gebruik kan etsen zowel de schadelijke oxidelaag als het verchroomde gebied elimineren.

Stap 8

Afhankelijk van de specifieke omstandigheden gebeurt het etsen door middel van dompelen, aanbrengen op het oppervlak of het coaten van de producten met een pasta. Het meest gebruikte gemengde zuur wordt gecombineerd met water. De beitstijd van roestvrij staal is afhankelijk van de concentratie van zuren, de dikte van de schaal, temperatuuromstandigheden en de kwaliteit van roestvrij staal.

Stap 9

De laatste fase van de verwerking bij het lassen van "roestvrij staal" - de mate van ruwheid van de las op de overeenkomstige index van de hoofdplaat brengen. Dit wordt bereikt door na het etsen te slijpen en te polijsten. Deze behandeling verbetert gewoonlijk de corrosieweerstand van de constructie.

Aanbevolen: