Hoe Maak Je Een Zuigerpomp?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zuigerpomp?
Hoe Maak Je Een Zuigerpomp?

Video: Hoe Maak Je Een Zuigerpomp?

Video: Hoe Maak Je Een Zuigerpomp?
Video: Hoe maak je een gratis energie waterpomp 2024, Maart
Anonim

Een voorzichtige eigenaar regelt alles van tevoren: hij heeft alles doordacht en voorbereid. En zelfs als er plotseling een noodstop van het water in het land was, zal hij niet in de war zijn, want er is een back-upoptie - een zuigerpomp, met de hand gemaakt. Dit mechanisme kan trouwens ook gebruikt worden om de tuin water te geven.

Hoe maak je een zuigerpomp?
Hoe maak je een zuigerpomp?

Noodzakelijk

  • - metalen pijp;
  • - metaal;
  • - hout;
  • - kunststof;
  • - draaibank.

instructies:

Stap 1

Kies de juiste behuizing voor de toekomstige zuigerpomp. De vorm van het lichaam van deze eenheid hoeft niet cilindrisch te zijn: een vierhoekige en zeshoekige vorm van het lichaam is toegestaan. Een belangrijke eis waaraan dit onderdeel van de unit moet voldoen is de aanwezigheid van hetzelfde profiel over de gehele werklengte.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de vorm van de zuiger moet overeenkomen met de vorm van het lichaam. Als wordt besloten om een cilindrisch lichaam te maken, gebruik dan een stuk metalen buis van 60-80 centimeter lang als basis (de diameter moet minimaal 80 millimeter zijn).

Stap 3

Maak een zuiger voor de pomp en het deksel (deze onderdelen van een zuigerpomp kunnen gemaakt zijn van duurzaam dik plastic, metaal of hout). Het materiaal van de zuiger en kappen bepaalt de levensduur van deze componenten.

Stap 4

Merk op dat hout in dit geval een goede optie is, omdat een houten zuiger een aanzienlijke dienst kan dienen, en aangezien hout in water opzwelt, zullen alle openingen tussen de wanden van het lichaam en de zuiger worden afgedicht.

Stap 5

Maak vervolgens de kleppen van de metalen buizen.

Stap 6

Slijp de binnenkant van de buis op een draaibank (hierdoor worden onregelmatigheden verwijderd). Verbind vervolgens het zuigerpomphuis met de "vulling".

Aanbevolen: