Hoe Een Paneelhuis Te Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Paneelhuis Te Isoleren?
Hoe Een Paneelhuis Te Isoleren?

Video: Hoe Een Paneelhuis Te Isoleren?

Video: Hoe Een Paneelhuis Te Isoleren?
Video: Zelf een schuin dak isoleren aan de binnenzijde | Isolatie | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Veel bewoners van paneelwoningen hebben last van kou in appartementen, vooral als de appartementen in de hoek of in het noordelijke deel van het huis liggen. Tegenwoordig laat ook de staat van verwarming in appartementsgebouwen te wensen over. De redenen voor het slecht vasthouden van warmte kunnen scheuren in paneelverbindingen zijn, doorhangend touw in oude ramen, enz. Alle mogelijke manieren om een paneelhuis te isoleren zijn afhankelijk van uw wens, mogelijkheden en geduld.

Hoe een paneelhuis te isoleren?
Hoe een paneelhuis te isoleren?

instructies:

Stap 1

Het is nu geaccepteerd om een paneelhuis te isoleren met piepschuim. Externe isolatie met schuim wordt uitgevoerd door specialisten (industriële bergbeklimmen), de kosten van dergelijke isolatie zijn afhankelijk van de hoogte en complexiteit van het werk.

Vóór isolatie is het de moeite waard om de afdichting van de voegen te controleren. Heeft u zelf besloten om uw appartement van buitenaf te isoleren (op etages 1-2), dan is dit mogelijk.

Stap 2

Paneelvoegen afdichten.

Om dit te doen, moet u:

- voegholten reinigen, drogen en voorstrijken;

- rol de afdichting op die is ontworpen voor isolatie aan de binnenkant, dit kunnen poreuze pakkingen zijn gemaakt van naïriet of poroizol;

- reinig de voeg opnieuw, blaas met perslucht, droog;

- afdekken met mastiek.

Stap 3

Reinig de wand van eventuele coatings.

Stap 4

Als u besluit polystyreen als isolatie te gebruiken, kies dan 5 mm met een dichtheid van 35 of 10 mm met een dichtheid van 25. Breng met een spatel lijm (bijvoorbeeld Ceresit CT 83 lijmmengsel, misschien een andere) in een dunne laag aan.

Stap 5

Plaats een stuk piepschuim tegen de muur en druk het in een draaiende beweging naar beneden. De piepschuimplaten moeten goed op elkaar passen.

Stap 6

Zet de hoes vast met bevestigingsmiddelen - paraplu's. Boor gaten door het schuim met een klopboormachine met een beperkte lengte van bevestigingsmiddelen.

Stap 7

Breng een versterkend gaas aan op het schuim met speciale lijm. Snijd het gaas in een stevig stuk. Breng 2-3 mm lijm aan op het schuim, druk het gaas erin en strijk glad met een spatel. Het oppervlak moet volledig vlak zijn.

Stap 8

Nadat de lijm is opgedroogd, kunnen verdere werkzaamheden worden uitgevoerd, bijvoorbeeld kan sierpleister worden aangebracht.

Stap 9

Naast het isoleren van de muren zelf, moet er aandacht worden besteed aan de isolatie van ramen, de staat van de radiatorbatterijen en de staat van het dak. De kleinste openingen en gaten verlagen de kamertemperatuur.

Aanbevolen: