Hoe Een Mol Te Overwinnen?

Hoe Een Mol Te Overwinnen?
Hoe Een Mol Te Overwinnen?

Video: Hoe Een Mol Te Overwinnen?

Video: Hoe Een Mol Te Overwinnen?
Video: ‘De mol begrijpen is de mol grijpen’ 2024, Maart
Anonim

Motten zijn niet zo'n veelvoorkomend probleem voor onze tijd, waarmee ze op de een of andere manier hebben leren vechten. Als je naar de essentie kijkt en het goed begrijpt, blijkt dat dit helemaal geen probleem is, wat het in het verleden was.

Mot
Mot

Een persoon is gewend zijn kleding op te bergen in kleine ruimtes (kasten, enz.). Waar deze meubels zich ook bevinden: in een appartement of in een privéwoning, het meest voorkomende probleem dat ermee samenhangt, zijn motten.

Huisvrouwen zijn niet van plan deze gang van zaken lang te verdragen en beginnen snel hun "puin" in de kast te demonteren. Ze zien beschadigde dingen en, kijkend naar de gaten, beginnen ze onflatteuze definities in de richting van gevleugelde insecten te spuwen.

Beeld
Beeld

Momenteel zijn er veel allerlei moderne middelen ontworpen om motten te bestrijden. Ze worden meestal gebruikt door jongeren. De generatie, wiens leeftijd de zestig jaar heeft overschreden, geeft er in deze strijd de voorkeur aan een door de jaren heen bewezen remedie te gebruiken. Dit is naftaleen, dat ze zullen verdedigen met "schuim aan de mond", in een poging om de jongeren te bewijzen dat het beter is om het niet te vinden. Aan het einde van de twintigste eeuw werd naftaleen eigenlijk overal verboden, maar in Rusland wordt het nog steeds gebruikt.

Aanleiding voor het verbod was een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers die ontdekten dat naftaleen kanker kan veroorzaken. Helaas wordt hier in ons land geen aandacht aan besteed. Deze chemische verbinding is op sommige plaatsen nog steeds in de handel te vinden. Vindingrijke verkopers presenteren deze remedie als de enige die tegen motten kan, en onze grootouders blijven dit gebruiken, volgens oude herinneringen. Dit alles heeft echter slechts een tijdelijk effect. De juiste manier zou zijn om direct op te treden tegen de oorzaak van het verschijnen van de mot.

Als je naar de kern van het probleem kijkt, blijkt dat onze spullen helemaal niet nodig zijn. De mythe waarin ze dol is op wollen dingen leeft al heel lang. Een mot is een insect dat organische stof nodig heeft om zijn vitale functies te behouden. En de biologische leverancier is een mens. Met behulp van kleding laat hij er deeltjes van zijn huid, zweet en haar op zitten, wat een traktatie is voor deze insecten. En aangezien organisch materiaal nauw verwant is aan de stof van kleding, minachten ongedierte het ook niet.

Beeld
Beeld

Op basis hiervan concludeerden wetenschappers, samen met entomologen, dat om van motten af te komen, kleding moet worden schoongemaakt. Dit kunt u het beste doen door middel van een stomerij. Nadat de in polyethyleen gewikkelde dingen eronder zijn teruggebracht, kan een specifieke geur blijven bestaan. Dit probleem is eenvoudig op te lossen. Het is voldoende om dingen naar buiten te brengen (naar het balkon), ze daar 2-3 uur te laten staan en de geur zal verdwijnen.

Zo'n eenvoudige methode zal helpen om van de gevleugelde "terroristen" af te komen. Als je dit probleem hebt, zorg dan goed voor je kleding en maak minimaal eens in de paar maanden gebruik van de stomerij.

Aanbevolen: