Waarom Is Een Huistapijt Gevaarlijk?

Waarom Is Een Huistapijt Gevaarlijk?
Waarom Is Een Huistapijt Gevaarlijk?

Video: Waarom Is Een Huistapijt Gevaarlijk?

Video: Waarom Is Een Huistapijt Gevaarlijk?
Video: Zelf je Tapijt Reinigen in 6 Simpele Stappen 2024, Maart
Anonim

Hoe gezellig is het in een huis of appartement bedekt met tapijten! Hoe aangenaam is het om na een dag hard werken op een zachte warme pool te lopen! Maar door deze handelingen dagelijks uit te voeren, vermoeden de bewoners van deze woningen niet eens aan welk gevaar ze zich blootstellen.

Thuis tapijt
Thuis tapijt

Momenteel, waar een persoon ook is, streeft hij er altijd naar om zichzelf te omringen met comfort en gezelligheid. Dit is een indicator van het welzijn van het gezin en tapijten zijn het onmisbare attribuut. Natuurlijk behaagt het tapijt het verfijnde oog van een modern persoon en streelt het zijn voeten met aangename warmte.

Beeld
Beeld

Jonge ouders, die streven naar het creëren van ideale omstandigheden voor hun kind, zullen zeker een tapijt in zijn kamer leggen, zodat hij pijnloos zijn eerste stappen kan zetten. En als het kind nog kruipt, dan moet deze handeling zeker op een zachte ondergrond worden uitgevoerd. Volwassenen zullen zichzelf ook niet het plezier ontzeggen om op blote voeten op een zachte, warme ondergrond te lopen. Als er dieren in huis zijn, dan genieten zij ook van dit voordeel. Ondanks al het bovenstaande hebben tapijten hun nadelen. Elke persoon die iets koopt, probeert eerst alle voor- en nadelen van de verkoper te achterhalen. Het is niet mogelijk om de minnen van tapijten te identificeren. Ze zijn onzichtbaar voor het blote oog en zijn elementen van de microkosmos. Dit zijn virussen, schimmels en bacteriën. Ze leven rustig op de stapel en kunnen de veroorzakers zijn van verschillende ziekten. Ze zijn niet allemaal pathogeen, maar u moet het wel weten. De veroorzakers van de ziekte kunnen hier komen van straat- of huiskleding. Schimmel kan zich verspreiden vanaf blote voeten, waarvan de eigenaar niet eens weet dat hij ermee besmet is. Samen met mensen bewegen huisdieren zich langs het tapijt, dat zijn volwaardige leden van het gezin. Maar ze zijn niet steriel, ondanks het feit dat ze dagelijks worden gewassen (niet in elk huis). En het ergste is dat dan kinderen, inclusief baby's, daar spelen. Hierna kunnen gezondheidsproblemen beginnen.

Beeld
Beeld

Hardwerkende huisvrouwen maken het appartement zorgvuldig schoon: ze stofzuigen en nat schoonmaken, maar is dit genoeg? Voor een volwaardige reiniging is het noodzakelijk om tapijten tweemaal per dag nat te reinigen en dit kan niet zonder een wasstofzuiger. Tijdens één reinigingscyclus moet het tapijt twee keer worden gepasseerd. De eerste keer dat je een wasmiddel gebruikt en de tweede keer dat je een desinfectiemiddel gebruikt. Slechts een paar huisvrouwen zijn tot zo'n prestatie in staat, en dan nog alleen die huisvrouwen die niet werken.

Beeld
Beeld

Laten we zeggen dat alles perfect is gedaan, maar zelfs in dit geval is er geen 100% garantie. Ziekteverwekkers in de pool zijn geneutraliseerd, maar ze zullen nog steeds het tapijt binnendringen. Daarom is het noodzakelijk om enkele preventieve maatregelen uit te voeren:

  • Het wordt aanbevolen om op pantoffels over het tapijt te lopen.
  • Als het onmogelijk is om binnenschoenen te dragen, loop dan in ieder geval niet met blote voeten op het zachte oppervlak (aanvullende profylaxe, het voorkomen van schimmelinfecties van andere gezinsleden).
  • Was uw huisdieren regelmatig.

Als dit allemaal een onmogelijke toestand blijkt te zijn, overweeg dan of je tapijten nodig hebt en of het de moeite waard is om de rest van het gezin in gevaar te brengen.

Aanbevolen: