Hoe Zet Ik Huurders Uit Huis Als Ze Hun Huur Niet Betalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Zet Ik Huurders Uit Huis Als Ze Hun Huur Niet Betalen?
Hoe Zet Ik Huurders Uit Huis Als Ze Hun Huur Niet Betalen?

Video: Hoe Zet Ik Huurders Uit Huis Als Ze Hun Huur Niet Betalen?

Video: Hoe Zet Ik Huurders Uit Huis Als Ze Hun Huur Niet Betalen?
Video: Hoe start je de zoektocht naar een huurwoning of kamer 2024, Maart
Anonim

Het is niet zo eenvoudig om huurders uit je eigen appartement te zetten, zoals het op het eerste gezicht lijkt. Waarom beschermt de rechtbank nalatige huurders? En wat met de eigenaar als de huurders niet betalen?

Als huurders niet betalen…
Als huurders niet betalen…

Het lijkt erop dat niets eenvoudiger is: de huurder betaalt niet - hij wordt uitgezet. Maar huurders kunnen het niet eens zijn met dit standpunt, en de politie zal hier niet helpen. Als de eigenaar de krachtige methode gebruikt om ongewenste huurders uit te zetten, valt hij zelf onder het artikel van de wet en kan alles heel slecht aflopen. Alleen de rechtbank zal de situatie oplossen.

Wat als ze niet betaald krijgen?

Iedereen heeft financiële problemen en in sommige gevallen, wanneer huurders niet betalen, kunnen concessies worden gedaan, op voorwaarde dat de schuld wordt terugbetaald. Neem bijvoorbeeld een bon, maak een termijnbetalingsovereenkomst met een aflossingsschema.

Als de huurders niet stelselmatig betalen en de eigenaar wil het contract opzeggen, dan:

  1. Dien een schriftelijk verzoek in met mededeling van de betaling van de schuld bij de huur en beëindiging van het contract.
  2. Bereid een rechtszaak voor voor ontruiming en incasso.

De eigenaar moet naar de rechter stappen met een vordering tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming. En hier begint het meest interessante, want niemand zal mensen meteen op straat zetten. Huurders krijgen noodzakelijkerwijs een uitstel om naar een nieuwe woning te zoeken, en dit is enkele maanden. Het besluit garandeert geen betaling van de huur. Het blijkt dat de eigenaar zonder geld en zonder appartement zit.

Er kan een andere optie zijn, wanneer huurders de schuld vóór het proces dekken. En als het contract nog steeds geldig is, dan heeft de eigenaar niet het recht om de huurders uit te zetten. In dat geval staat de rechter aan de kant van de huurders.

Het standpunt van de rechtbank is dat ontruiming wordt beschouwd als een laatste redmiddel. Maar zelfs in dit geval kunnen ze de zoektocht naar nieuwe huisvesting tot een jaar vertragen. En als de gedaagde bewijst dat hij om een goede reden niet kan betalen, dan zal het moeilijk zijn om hem uit huis te zetten, zelfs binnen de reikwijdte van het contract.

Wat op te nemen in het contract?

Veel eigenaren stellen geen contract op om belastingen te ontwijken. Onder de argumenten zijn meestal de mogelijkheid om de huurder op elk moment uit huis te zetten en het onvermogen om het feit van de huurovereenkomst te bewijzen. Het is echter gemakkelijk om het feit van de huurovereenkomst te bewijzen door de getuigenis van dezelfde buren, evenals door bankoverschrijvingen. Daarom is het beter om vooraf te verzekeren, het contract is gunstig voor beide partijen.

Als het contract voor een jaar of langer wordt aangegaan, kan de rechtbank een vertraging van maximaal 12 maanden bij het zoeken naar nieuwe woonruimte toestaan. Daarom is het voordeliger om een huurovereenkomst op te stellen voor 2-3 maanden, maar niet meer dan 11, dan zal de vertraging veel korter zijn. Dan heronderhandel je gewoon het contract.

Feit is dat volgens art. 687 van het Burgerlijk Wetboek van de Russische Federatie, is het alleen mogelijk om een rechtszaak aan te spannen na 6 maanden van niet-betaling, als de huurovereenkomst is aangegaan voor een periode van meer dan 1 jaar. Anders zijn twee vertragingen voldoende. Geef daarom in geen geval een artikel met automatische verlenging aan.

Het is belangrijk om na te denken over de voorwaarden voor vroegtijdige buitengerechtelijke beëindiging van het contract. Er is geen garantie dat het zal helpen, maar het zal een hefboomeffect hebben op huurders. U kunt bijvoorbeeld voorschrijven dat de huurder bij beëindiging van de betaling voor het gebruik van woonruimte het pand binnen een maand moet verlaten.

Aanbevolen: