Hoe Watervoorraden In Het Land Op Te Slaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Watervoorraden In Het Land Op Te Slaan?
Hoe Watervoorraden In Het Land Op Te Slaan?

Video: Hoe Watervoorraden In Het Land Op Te Slaan?

Video: Hoe Watervoorraden In Het Land Op Te Slaan?
Video: Livestream industrie - water - boer - het F2AGRI Slotevent 2024, Maart
Anonim

Het gebrek aan water in het land kan niet alleen de rest verpesten, maar ook de planten die daar groeien schaden. Om dit te voorkomen, kunnen en moeten grote watervoorraden op het terrein worden opgeslagen. Het belangrijkste in dit geval is om de juiste container te kiezen.

Hoe watervoorraden in het land op te slaan?
Hoe watervoorraden in het land op te slaan?

Noodzakelijk

  • - glazen of plastic flessen;
  • - koelkast;
  • - grote tank van gegalvaniseerd staal, beton of hoogwaardig polyethyleen.

instructies:

Stap 1

Gebruik regenwater om tuinplanten water te geven, schoon te maken of de was te doen. Het bevat minder chloor dan kraanwater en is veel zachter van samenstelling, wat het gebruik van wasmiddelen vermindert.

Stap 2

Bewaar het in grote containers die alleen zijn gemaakt van die materialen die hun eigenschappen in de loop van de tijd niet veranderen en de kwaliteit van het water niet veranderen. Deze omvatten: gegalvaniseerd staal, beton, glasvezel, polyethyleen van hoge kwaliteit en andere. Het nieuwste materiaal is wijdverbreid, dat geen warmte en licht doorlaat, wat erg belangrijk is voor bovengrondse reservoirs.

Stap 3

Als de luchttemperatuur voldoende koel is of u van plan bent het water binnenkort te gebruiken, kunt u de regenwatercontainers op het oppervlak laten staan. Anders is het beter om ze in de grond te begraven, zodat ze niet zo warm worden in de zon en schimmel zich er niet in vermenigvuldigt.

Stap 4

Regenwater opvangen gaat beter en sneller met goten. Alleen het materiaal waaruit het is gemaakt, mag geen schadelijk lood bevatten. Plaats hiervoor een klein vat onder de goten en bedek het met een net erop, waardoor de bladeren en het puin niet met het water wegvloeien. Als u van plan bent om regenwater te gebruiken om te baden, is het beter om de eerste afvoer uit de goot in de afvoer te gieten, omdat dit stof en vuil van het dak wegspoelt.

Stap 5

Voorraden kraanwater die worden gebruikt om te drinken, moeten worden bewaard in glaswerk in diffuus licht bij een temperatuur van 7-10 graden. Onder dergelijke omstandigheden vertragen de reproductieprocessen van micro-organismen erin, het blijft lang transparant en vers. Wanneer dit niet mogelijk is, bewaar drinkwater dan in plastic flessen, maar altijd in de koelkast, omdat plastic bij hoge temperaturen giftige stoffen in het water begint af te geven.

Aanbevolen: