Beste Beddengoed: Katoen, Satijn, Popeline

Inhoudsopgave:

Beste Beddengoed: Katoen, Satijn, Popeline
Beste Beddengoed: Katoen, Satijn, Popeline

Video: Beste Beddengoed: Katoen, Satijn, Popeline

Video: Beste Beddengoed: Katoen, Satijn, Popeline
Video: Beddinghouse - Dekbedovetrek Kwaliteit Katoen Satijn 2024, Maart
Anonim

Slaap is een belangrijk onderdeel van iemands leven. Bedlinnen heeft een grote invloed op de kwaliteit ervan. Om 's ochtends vrolijk en vol energie op te staan, moet je slapen op hoogwaardig materiaal. Katoen, satijn, popeline linnen kan een goede optie zijn.

Beste beddengoed: katoen, satijn, popeline
Beste beddengoed: katoen, satijn, popeline

Katoenen beddengoed

Katoen is een goedkoop en praktisch materiaal. De meeste beddengoedsets zijn hiervan gemaakt. Bij het kiezen van een set kunt u de kwaliteit van de stof beoordelen aan de hand van het gewicht. Deze indicator is afhankelijk van de dichtheid van het materiaal, wat op zijn beurt de slijtvastheid van het wasgoed beïnvloedt. Voor de vervaardiging van hoogwaardige stoffen worden alleen fijne katoensoorten gebruikt. De bekendste hiervan is Egyptisch. Er zijn verschillende soorten katoenen stoffen die verschillen in de manier waarop ze geweven zijn.

De voordelen van katoenen beddengoed zijn onder meer de natuurlijkheid en zachtheid. Katoen laat de huid vrij ademen, zodat het lichaam kan rusten.

Naast de voordelen heeft katoenen ondergoed ook nadelen. Producten gemaakt van dit materiaal drogen lang en krimpen na het wassen. Bovendien kreukt katoen snel. Na de eerste nacht op dergelijk ondergoed ziet het er slordig uit.

Satijnen beddengoed

Satijn kan worden gezien als een waardig alternatief voor katoen. Het is gemaakt van dubbel geweven gedraaide katoenen draden. Het is een glanzende, luchtige en duurzame stof. Uiterlijk lijkt het op zijde, maar anders is het goedkoper. Satijn voelt prettig aan en kreukt nauwelijks. Het is bestand tegen 200-300 wasbeurten zonder zijn oorspronkelijke eigenschappen te verliezen.

De nadelen van dit materiaal zijn de vrij hoge kosten. Bovendien mag het niet in de zon worden gedroogd, anders verliest het satijn zijn helderheid. Het wassen moet op een delicate manier worden gedaan met een speciaal poeder voor gekleurde stoffen. Een ander nadeel is dat satijn geen warmte vasthoudt.

Poplin beddengoed

Poplin is een stof van 100% katoen. Het is gemaakt door de methode van platbinding en heeft dwarsribben die zijn verkregen door de afwisseling van draden van verschillende diktes. Het kan ook een gemengde basis hebben (met toevoeging van zijde, wol, viscose, synthetische stoffen).

Poplin heeft een zachte en dichte textuur, nobele glans. Beddengoed van dit materiaal behoudt zijn kleur en vorm goed, houdt de warmte perfect vast, kreukt praktisch niet. Vereist geen speciale zorg. Het verdraagt wassen goed in een typemachine.

Van de nadelen van popeline kunnen alleen de relatief hoge kosten worden onderscheiden. Als we alle voordelen van popeline in aanmerking nemen, wordt dit minpuntje onbeduidend.

Zo heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. De keuze van beddengoed moet precies gebaseerd zijn op de kriticiteit van elk van hen.

Aanbevolen: