Hoe Kies Je Een Gevel Voor Een Keukenset?

Hoe Kies Je Een Gevel Voor Een Keukenset?
Hoe Kies Je Een Gevel Voor Een Keukenset?

Video: Hoe Kies Je Een Gevel Voor Een Keukenset?

Video: Hoe Kies Je Een Gevel Voor Een Keukenset?
Video: Scheuren in muren herstellen na aardbeving in Groningen - Total Wall (Referentie) 2024, Maart
Anonim

Keukensets zijn tegenwoordig zeer divers: compact en groot, hoekig, rechtlijnig, eiland en u-vormig. De materialen die worden gebruikt om de gevels van deze headsets te versieren, zijn niet minder divers. Hoe kies je degene die het beste bij jouw keuken past?

Hoe kies je een gevel voor een keukenset?
Hoe kies je een gevel voor een keukenset?

MDF

Vezelplaat van gemiddelde dichtheid heeft veel voordelen. De structuur is monolithisch, het materiaal is milieuvriendelijk, de weerstand tegen mechanische schade is hoog. MDF houdt hardware goed vast en vervormt niet na verloop van tijd. Het materiaal stelt u in staat om de details perfect vorm te geven, zodat de gevels kunnen worden gebogen, gesneden, gelambriseerd. Vrijwel elke verlichting is mogelijk. Een ander voordeel is een breed scala aan decoratieve coatings: acrylplastic, vernissen, films, verven die niet vervagen in het licht.

Een eerbetoon aan traditie - houten gevels

Milieuvriendelijk materiaal gebruikt voor landelijke of klassieke interieurdecoratie. Een set hout zal solide zijn. Het belangrijkste is om de gevel te bedekken met vernis (mat of glanzend), zodat vuil en vet niet worden opgenomen en het meubilair zijn aantrekkelijke uiterlijk niet verliest. In de regel wordt het massieve hout niet gebruikt, omdat: het is duur en de gevel kan kromtrekken. Meestal gebruiken ze zetborden (zorgvuldig gedroogde staven die stevig met elkaar verbonden zijn en in delen van de vereiste vormen en maten worden gesneden). Om de gevels decoratiever te maken, kunt u als bekleding kostbaar houtfineer, panelen, houtsnijwerk, inlegwerk en glazen inzetstukken gebruiken.

Glas

Het lijkt een broos materiaal, maar als het is gehard of versterkt met een metalen gaas, dan is het bijna onmogelijk om het te breken en te beschadigen. Gevels gemaakt van dergelijk materiaal zien er visueel licht en luchtig uit. Glas wordt vaak gebruikt voor decoratieve inzetstukken, die mat, transparant, gespiegeld, glas in lood, gegolfd en gegraveerd kunnen zijn. Maar je kunt het glas niet krassen, dus schurende reinigingsmiddelen zijn verboden.

Spaanplaat

Spaanplaten zijn goedkoop. Ze zijn bedekt met onderhoudsvriendelijk en hygiënisch plastic. De dichtheid van modern materiaal is hoog, evenals waterbestendigheid. De geometrie is goed bewaard gebleven, de gevels gaan lang mee. Het enige nadeel is het gebrek aan ruimte voor de belichaming van ontwerpideeën.

Metaal

Zonder dit materiaal is het moeilijk om minimalisme en hightech stijlen voor te stellen. Sober en grafisch ontwerp, waarvan de schoonheid in de oppervlaktestructuur zit. De meest indrukwekkende look zijn aluminium oppervlakken met een bijzondere zijdeglans en fluweelachtige structuur. Vingerafdrukken zijn niet zichtbaar op dergelijke gevels en er zal geen roest op verschijnen.

Aanbevolen: