Hoe Zorg Je Thuis Voor De Ficus Van Benjamin

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Thuis Voor De Ficus Van Benjamin
Hoe Zorg Je Thuis Voor De Ficus Van Benjamin

Video: Hoe Zorg Je Thuis Voor De Ficus Van Benjamin

Video: Hoe Zorg Je Thuis Voor De Ficus Van Benjamin
Video: FICUS, ongelooflijke techniek om het kosteloos te vermenigvuldigen 2024, Maart
Anonim

Ficus Benjamin is een populaire kamerplant die wordt gewaardeerd om zijn levendige groen, eigenzinnige bladpatronen, weelderige kroon en "reinigende" eigenschappen. Met de juiste zorg zal deze pretentieloze vertegenwoordiger van groenblijvende flora jarenlang genieten van zijn decoratieve kwaliteiten en bruikbaarheid.

Ficus Benjamin
Ficus Benjamin

Ficus Benjamin is een favoriet van bloemisten en fytodesigners. Het past perfect in het interieur, wordt gewaardeerd om zijn decoratieve effect en het vermogen om schadelijke gifstoffen uit de lucht te absorberen, waardoor je het microklimaat binnenshuis kunt verbeteren.

Bij het aanleggen van gesloten ruimtes neemt de ficus van Benjamin terecht de eerste plaats in.

Dichte spreidende kroon, glanzende bladeren, die na verloop van tijd een rijke groene kleur krijgen, geven de plant jeugdigheid en schoonheid.

Met goed onderhoud kunnen de binnenvariëteiten - - een hoogte bereiken van 3 meter.

Ficus Benjamina - regels voor thuiszorg

Vakkundige zorg en het scheppen van gunstige omstandigheden zijn de sleutel tot de gezondheid, actieve groei en levensduur van uw huisdier.

Hoe zorg je thuis voor de ficus van Benjamin
Hoe zorg je thuis voor de ficus van Benjamin

Ondanks het feit dat ficus geen veeleisende plant is, moet deze worden voorzien van:

, omdat het zich niet goed aanpast aan veranderingen, erop reageren door bladeren te laten vallen en vaak de dood

Een uitzondering is de zomerperiode, wanneer het wordt aanbevolen om de plant naar het balkon te brengen voor verzadiging met frisse lucht. In dankbaarheid zal het de groei versnellen;

binnen + 18 … + 30 graden (gemiddeld + 20 … + 25 graden), afhankelijk van de variëteit

De algemene regel die moet worden gevolgd bij het fokken van ficusen is om te zorgen voor een stabiel temperatuurregime (zonder plotselinge veranderingen), om koude luchtstromen uit te sluiten.

, die blootstelling aan direct zonlicht en overvloedige schaduw uitsluit. De beste optie is bij het zuidoost- of westraam op de vensterbank, of naast het zuidraam op een aparte standaard

Aan de noordkant kun je alleen die soorten ficus plaatsen met stevige groene bladeren, maar hier is extra verlichting nodig, bijvoorbeeld met een fluorescentielamp, het hele jaar door, behalve in de zomer.

water geven als de bovenste laag van de grond uitdroogt (geschatte frequentie in het warme seizoen - 1 keer in 4-5 dagen, in de winter - 1 keer in 10 dagen), plus sproeien van bladeren uit een spuitfles (in de warme periode - dagelijks, in de kou - 2-3 keer per week). Het water moet op kamertemperatuur zijn (gefilterd of bezonken)

Ficus Benjamin - sproeien
Ficus Benjamin - sproeien

Ook moet de ficus periodiek worden gerangschikt (ongeveer elke 2-3 weken): hiervoor wordt de pot met de plant in het bad geplaatst, de grond en de basis van de stam worden afgedekt met een plastic zak / folie, dan de kroon wordt enkele minuten met warm water uit de douche gegoten.

Daarnaast is het, indien nodig, belangrijk om de ficusbladeren van stof af te vegen met een vochtige doek.

Extra plantenverzorging

- toepassing van minerale en organische meststoffen met stikstofgehalte van maart tot en met september (eenmaal per 7-14 dagen). In de winter hoeft u de plant niet te bemesten.

Gebruik het medicijn "Epin" om de groei van ficus te stimuleren en om geelheid op de bladeren te elimineren - "Ferrovit".

- in de tweede helft van maart of begin april. Een jonge plant wordt jaarlijks getransplanteerd, een volwassen plant om de 3-4 jaar. Tussendoor is het noodzakelijk om de toplaag van de ondergrond te vervangen door een verse.

De nieuwe pot (keramiek of klei) mag het volume van de oude niet dramatisch overschrijden. Een iets grotere maat is voldoende. De plant zal dus sneller wortel schieten.

Pot met ficus Benjamin
Pot met ficus Benjamin

Wat de ficus Benjamin niet leuk vindt

  1. Concepten.
  2. De nabijheid van warmtebronnen.
  3. Wateroverlast van de grond, wat wortelrot veroorzaakt.

Hoe de grond te kiezen om te planten?

Geschikte grond voor Benjamin's ficus is licht zuur of neutraal.

Het is wenselijk dat het omvat: graszoden en bladland, zand, houtskool. De bodem van de pot is bedekt met geëxpandeerde klei.

Voor zelfbereiding van het substraat is het noodzakelijk om 2 delen bladverliezende grond te mengen met 1 deel van een mengsel van humus, klei en zand, in gelijke verhoudingen.

Kroon in de kijker

Ficus Benjamin is een plant waarvan de kroon bijna elke vorm kan krijgen: van standaard bossig tot sierlijk in stijl. Standaard- en gelaagde vormen komen niet minder vaak voor.

Een te dichte kroon wordt uitgedund - door overtollige takken van de zijkanten te verwijderen, of die welke naar binnen zijn gericht.

Ficus Benjamin - kroonformatie
Ficus Benjamin - kroonformatie

Het is beter om te beslissen over de keuze van de kroon terwijl de plant niet alleen jong is, maar ook sterk en gezond. Een volwassene, en nog meer een oude ficus, kan pijnlijk reageren op veranderingen in zijn uiterlijk.

In ieder geval heeft het thuis snoeien van de kroon, met een competente benadering van deze procedure, meestal een gunstig effect op het uiterlijk en het welzijn van Benjamin's ficus.

Aanbevolen: