Scandinavische Stijl In Een Stadsappartement

Inhoudsopgave:

Scandinavische Stijl In Een Stadsappartement
Scandinavische Stijl In Een Stadsappartement

Video: Scandinavische Stijl In Een Stadsappartement

Video: Scandinavische Stijl In Een Stadsappartement
Video: Scandinavische stijl 2024, Maart
Anonim

Licht, natuurlijkheid, ruimtelijkheid - wie houdt er niet van deze sfeer in een huis of appartement?

Scandinavische stijl in een goros appartement
Scandinavische stijl in een goros appartement

De zogenaamde Scandinavische stijl doet ons denken aan de noordelijke landen van Europa door de indruk van eenvoud, comfort en natuurlijkheid. Door deze stijl kunnen zelfs zeer kleine kamers er zeer ruim en tegelijkertijd gezellig uitzien.

Basiselementen van de Scandinavische stijl

Laten we beginnen met het kiezen van kleuren. De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door lichte natuurlijke kleuren - wit, melkachtig, beige, grijs, blauw, lichtgroen en dergelijke. Felle kleuren worden gebruikt voor accenten in de vorm van interessante accessoires (bijvoorbeeld kussens, plaids, vazen).

Een ander even belangrijk element zijn natuurlijke materialen voor decoratie en meubilair. Verschillende soorten hout, steen, klei, glas - dit zijn de belangrijkste materialen voor interieurdecoratie. Nou, voor meubels en accessoires - hetzelfde hout, klei, maar ook katoen en wol, leer. Al deze materialen onderscheiden zich niet alleen door uitstekende decoratieve eigenschappen, maar ook door veiligheid voor de menselijke gezondheid.

Hetzelfde geldt voor natuurlijk licht - hoe meer, hoe beter. Kies geen ramen met een complexe binding, hang geen zware gordijnen op. Een breed raam en een licht lichtgordijn zijn de beste keuze. Welnu, voor bescherming tegen nieuwsgierige blikken - lichtgekleurde jaloezieën gemaakt van houten planken. Kies voor armaturen met minimalistische tinten waarmee je maximale verlichting creëert.

Maar als je de kamer in lichte kleuren inricht, eenvoudige meubels rangschikt, wordt de kamer dan niet te saai om naar te kijken? Maar nee, want het belangrijkste in zo'n kamer zijn interieurartikelen. Kies voor klokken, fotolijsten, tafellampen, textiel met een ietwat vintage design, dat zorgt voor echte gezelligheid. Welnu, de felle kleuren van textiel, schilderijen, moderne tapijtontwerpen (we zijn gebaseerd op de ideeën om een huis te decoreren in de stijl van noordelijke landen, wat betekent dat tapijten zeer noodzakelijk zijn voor warmte!) zullen het interieur moderne dynamische tonen geven.

Aanbevolen: