De Populariteit Van Scandinavische Stijl In Het Interieur

De Populariteit Van Scandinavische Stijl In Het Interieur
De Populariteit Van Scandinavische Stijl In Het Interieur

Video: De Populariteit Van Scandinavische Stijl In Het Interieur

Video: De Populariteit Van Scandinavische Stijl In Het Interieur
Video: scandinavische stijl | vtwonen | weer verliefd op je huis 2024, Maart
Anonim

De Scandinavische stijl in het interieur wint elk jaar aan populariteit. Ontwerpers wenden zich steeds meer tot hem op zoek naar ongebruikelijke oplossingen, omdat de combinatie van natuurlijke materialen en moderne bruikbaarheid helpt om het interieur gezellig en functioneel te maken. Dus hoe verschilt deze stijl van vele andere? Laten we het in meer detail uitzoeken.

De populariteit van Scandinavische stijl in het interieur
De populariteit van Scandinavische stijl in het interieur

Materialen en meubels

Ten eerste zijn er materialen. In noordelijke landen rustten mensen hun huizen uit op basis van duurzaamheid en veiligheid, daarom gebruikten ze alleen natuurlijke materialen zoals hout, steen, keramiek. In stoffen werd de voorkeur gegeven aan linnen, wol en katoen. Al deze materialen passen perfect in een modern interieur. Meubels zijn bij voorkeur gemaakt van lichte houtsoorten (ceder, sommige soorten eiken, grenen, lariks); als stoffering wordt textiel, linnen, leer of katoen gebruikt. Het meubel zelf is eenvoudig en praktisch: rechte lijnen, geen lompe elementen en onnodige details. Alles om meer ruimte vrij te maken en de kamer lichter te maken. Trouwens, in de Scandinavische stijl heeft zonlicht de voorkeur, dus de ramen moeten groot genoeg zijn. Als gordijnen is het beter om dunne gordijnen van linnen, katoen of andere lichtgewicht stof te gebruiken, die maximaal licht doorlaten.

Beeld
Beeld

Vloeren en muren

Voor de vloer, parket of laminaat in lichte tinten zijn keramische tegels het meest geschikt. Een bont tapijt of pluizig tapijt ziet er erg goed uit, ze zullen zeker gezelligheid aan de kamer toevoegen. Voor muren is het beter om verf of gips in pastelkleuren te gebruiken (meestal worden witte, lichtblauwe, beige kleuren gebruikt). Een uitstekende oplossing is om één of meerdere wanden te decoreren met panelen of lichtborden.

Decor en accenten

Omdat de hoofdkleuren van het interieur pastel zijn, gebruiken ze vaak heldere details om pit toe te voegen. Dit kunnen lichte kussens en dekens zijn, decoraties gemaakt van takken of bloemen, verschillende panelen en foto's. Rieten manden of dozen, ongebruikelijke lampen, kaarsen en vloerlampen worden heel vaak gebruikt. Bij vakkundig gebruik zullen al deze items een unieke setting en een sfeer van comfort, warmte en rust creëren.

Aanbevolen: