Verzorgingsregels Voor Hortensia's

Inhoudsopgave:

Verzorgingsregels Voor Hortensia's
Verzorgingsregels Voor Hortensia's

Video: Verzorgingsregels Voor Hortensia's

Video: Verzorgingsregels Voor Hortensia's
Video: Beginnen met Bonsai 2024, Maart
Anonim

Hortensia is een prachtige plant met volumineuze "kapjes" van kleine bloemen. De kleurstelling van deze tuindecoratie valt op in zijn verscheidenheid. Er zijn meer dan 50 soorten hortensia.

Hortensia
Hortensia

instructies:

Stap 1

Hydrangea is pretentieloos in de zorg, maar het is beter voor enkele aanplant. Vanwege de schoonheid en volumetrische bloei planten veel tuinders meerdere struiken van deze plant tegelijk om een originele kleursamenstelling te krijgen. Door het gebrek aan ruimte kan hortensia de groei voor een groot deel vertragen.

Stap 2

In de lente van hortensia is het noodzakelijk om niet alleen droge scheuten af te snijden, maar ook om de hoofdtakken in te korten. Het is raadzaam om een derde van elke tak te verwijderen. Na dergelijke procedures zal de plant weelderiger en bossiger zijn. Als topdressing na de winter kan natriumsulfaat verdund in water worden gebruikt.

Stap 3

Hortensia houdt van zeer vochtige grond, dus geef deze zo vaak mogelijk water. Het is echter niet de moeite waard om stagnatie van vocht in de bodem toe te staan. Daarnaast is het aan te raden om de grond waarin de hortensia groeit aan te zuren. Gevallen naaldnaalden kunnen als een soort meststof worden gebruikt.

Stap 4

Hortensia wordt vermeerderd door stekken of gelaagdheid. Het is beter om dergelijke procedures in het voorjaar uit te voeren. Het wordt aanbevolen om de lagen een jaar na het wortelen in de grond uit te graven.

Stap 5

De bloeiwijzen van hortensia's zijn vrij groot. De takken staan ze niet altijd. Om de plant te versterken, is het noodzakelijk om hem periodiek water te geven met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Indien nodig worden de takken vastgemaakt aan speciale steunen.

Stap 6

De hortensia verdraagt de winterperiode ook zonder extra bescherming van het wortelstelsel. Voor preventie is het echter beter om de grond aan de voet van de plant licht te strooien met droog gebladerte of boomtakken.

Aanbevolen: