Een Puzzel Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Puzzel Kiezen
Een Puzzel Kiezen

Video: Een Puzzel Kiezen

Video: Een Puzzel Kiezen
Video: 4k 🎁 CHOOSE YOUR GIFT 🎁 CHOOSE YOUR GIFT, left or right, this or that? 2024, Maart
Anonim

De elektrische decoupeerzaag is een van de meest populaire handgereedschappen. Het kan worden gebruikt om dwars-, lengte- en vormsnijden van verschillende plaatmaterialen uit te voeren. Dit apparaat wordt door zowel thuiswerkers als professionals gewaardeerd vanwege het gebruiksgemak en de veelzijdigheid.

Een puzzel kiezen
Een puzzel kiezen

Huishouden of professioneel

Huishoudelijke decoupeerzagen hebben een korte levensduur, een laag vermogen en een vrij beperkt aantal extra functies. In de regel zijn dergelijke modellen geschikt voor het snijden van staalproducten tot 0,4 cm dik, hout - tot 7 cm. De totale aanbevolen tijd voor het gebruik van huishoudelijk gereedschap is ongeveer 20 uur per maand. Natuurlijk zijn huishoudelijke modellen minder duur dan professionele modellen.

Er worden hogere eisen gesteld aan professionele decoupeerzagen, omdat ze bestand moeten zijn tegen zware belastingen, zo comfortabel mogelijk moeten zijn en hoge prestaties moeten leveren. Een professioneel gereedschap kan staal tot 1 cm dik snijden, aluminium - tot 2 cm en hout - tot 8-14 cm. De kosten hangen grotendeels af van het vermogen, de beschikbaarheid van extra functies en de populariteit van het merk.

Extra functies

Let bij het kiezen van een decoupeerzaag op het handvat van het gereedschap. Het kan paddestoelvormig of nietvormig zijn. Dit heeft op geen enkele manier invloed op de kwaliteit van het werk, maar het is handiger om met een gereedschap met een paddestoelvormige handgreep op een hellend vlak te werken, en het gebruik van een decoupeerzaag met een beugelvormige handgreep zal de snijlijn duidelijk maken zichtbaar.

De bestanden kunnen worden vastgezet met een kleminrichting of schroeven. Het eerste systeem is handiger omdat u hiermee de doeken snel kunt verwisselen zonder speciaal gereedschap.

De meeste moderne decoupeerzaagmodellen hebben een slingermechanisme. Het communiceert horizontale beweging naar de vijl en helpt het materiaal alleen te snijden als het omhoog beweegt. Deze functie verlengt de levensduur van de zaag, maakt het werk productiever, maar mag tegelijkertijd de kwaliteit van de zaagsnede niet ten goede beïnvloeden. Daarom is het beter om deze functie uit te schakelen wanneer het nodig is om een afwerksnede te verkrijgen. Ook is het niet nodig om de pendelbeweging te gebruiken bij het werken met hardhout en plaatstaal.

Een andere handige functie voor het werken met verschillende materialen is de aanpassing van de slagfrequentie. Bij sommige apparaten wordt deze parameter direct voor het inschakelen ingesteld, bij andere wordt deze aangepast door op de startknop te drukken. Het verhogen van de slagfrequentie verhoogt de productiviteit, maar draagt bij aan snellere bladslijtage.

Als u bij weinig licht moet werken, moet u letten op een functie als de verlichting van het werkgebied en een gereedschap kopen met een ingebouwde lamp.

Om het gereedschap goed te laten presteren, moet u de mechanismen regelmatig smeren en schoon houden. Volg de instructies van de fabrikant bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Om een schone werkplek te garanderen, zijn sommige modellen uitgerust met een aftakleiding waarmee het gereedschap op de stofzuiger wordt aangesloten. Kleine spanen en stof worden door de stofzuiger naar buiten gezogen, waardoor het werkgebied vrijkomt en de snede beter zichtbaar is.

Aanbevolen: