Hoe Kies Je Een Puzzel?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Puzzel?
Hoe Kies Je Een Puzzel?

Video: Hoe Kies Je Een Puzzel?

Video: Hoe Kies Je Een Puzzel?
Video: Lekker puzzelen, kijk je mee? Hoe maak je een puzzel? 2024, Maart
Anonim

De decoupeerzaag is een populair handgereedschap waarmee u veel verschillende klussen kunt uitvoeren die te maken hebben met het snijden van plaatmateriaal. Door zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak is dit apparaat niet alleen onmisbaar bij huishoudelijk gebruik, maar ook bij het uitvoeren van professionele taken.

Hoe kies je een puzzel?
Hoe kies je een puzzel?

instructies:

Stap 1

Let op het vermogen van de elektromotor. De klasse van de tool die in het dagelijks leven kan worden gebruikt of bedoeld is voor professioneel werk, hangt af van deze indicator. Huishoudelijke modellen hebben een vermogen van 380-700 W, kunnen hout zagen tot 0,7 cm dik, staal - tot 0,2-0,4 cm Huishoudelijke apparaten verschillen van professionele apparaten door een reeks extra functies en een kleiner werkmiddel.

Stap 2

Het apparaat van professioneel niveau heeft een vermogen van 750 tot 1000 W, biedt een snede van staal tot 1 cm en twee centimeter aluminium. De snijdiepte van hout bereikt 0,8-1,5 cm In de instructies wordt de dikte van het materiaal aangegeven als de "maximale snijdiepte".

Stap 3

Ook op de markt voor handgereedschap vindt u modellen met een laag vermogen die worden gevoed door een oplaadbare batterij. Ze zijn geschikt voor het snijden van materiaal in beperkte hoeveelheden bij afwezigheid van stroom.

Stap 4

Vraag naar de frequentie van het decoupeerzaagblad. Deze parameter geeft het aantal heen en weer gaande bewegingen van het blad per minuut aan en bepaalt de snelheid van het gereedschap. Opgemerkt moet worden dat staal beter wordt gesneden bij een lagere slagfrequentie, hout bij een hogere.

Stap 5

Aanpassing van de slagfrequentie, afhankelijk van het model van het gereedschap, kan worden uitgevoerd voordat het gereedschap wordt ingeschakeld of direct tijdens bedrijf met de bevestigingsknop. Merk op dat hoe hoger de slagfrequentie en hoe hoger de productiviteit, hoe sneller het zaagblad verslijt.

Stap 6

Zorg ervoor dat het apparaat een slingermechanisme heeft met een schakelaar. Het mechanisme maakt bewegingen met een vijl in een horizontaal vlak, waardoor de snijprestaties, werktijd en werksnelheid toenemen. Een belangrijk nadeel is een lichte afname van de kwaliteit van de snede. Schakel daarom indien nodig het mechanisme uit om een afwerksnede te maken. Deze eigenschap is onmisbaar bij het zagen van hardhout en staal.

Aanbevolen: