Tips Voor Het Kiezen Van Een Puzzel

Inhoudsopgave:

Tips Voor Het Kiezen Van Een Puzzel
Tips Voor Het Kiezen Van Een Puzzel

Video: Tips Voor Het Kiezen Van Een Puzzel

Video: Tips Voor Het Kiezen Van Een Puzzel
Video: 10 Expert-Level Tips for Doing a Jigsaw Puzzle 2024, Maart
Anonim

Een decoupeerzaag is een gereedschap met veelzijdige snijmogelijkheden. Het wordt gebruikt voor het zagen van hout, verschillende soorten kunststoffen, gipsplaten, non-ferrometalen, keramische tegels en andere materialen.

Tips voor het kiezen van een puzzel
Tips voor het kiezen van een puzzel

Waar moet je op letten bij het kopen van een puzzel?

Bij het kiezen van een elektrische decoupeerzaag voor persoonlijk gebruik en thuiswerk, moet u op de volgende parameters letten: vermogen, snelheidsregeling, slingermechanisme, bestandsbevestigingsmethode, aansluiting op een stofzuiger.

De kracht van het gereedschap beïnvloedt de snelheid van het werk, het bepaalt ook hoe dik het materiaal kan worden gesneden. Het optimale vermogen voor een huishoudelijke decoupeerzaag is 800-900 watt. Het maakt het mogelijk om effectief met verschillende materialen te werken.

Een ander belangrijk criterium waarvan de kwaliteit van het werk afhangt, is de snelheidsregeling. Elk materiaal vereist een bepaalde snelheid. Om bijvoorbeeld plastic te snijden, zijn er veel minder windingen nodig dan voor metaal of hout.

Met het slingermechanisme in de decoupeerzaag kun je niet alleen met verticale, maar ook met horizontale bewegingen werken. Deze functie vergroot het gebied en de nauwkeurigheid van de snede.

Een doffe vijl moet onmiddellijk worden vervangen om de motor niet te overbelasten.

Het bestand kan met een speciale sleutel aan de tool worden gekoppeld, wat extra tijd kost. Een andere optie is om te monteren met een speciale houder, waarmee je snel en eenvoudig bestanden kunt wisselen.

Om cirkels te snijden, moet u een gereedschap kopen dat is uitgerust met een zaagdraaiapparaat.

Door de mogelijkheid om het gereedschap op een stofzuiger aan te sluiten, houdt u de werkplek schoon en verwijdert u snel schadelijk stof. Voor de aansluiting wordt een speciale aftakleiding gebruikt, als deze functie belangrijk voor u is, controleer dan vooraf of deze aanwezig is.

Kenmerken van een stabiele werking van het gereedschap:

Zet bij aanschaf van een decoupeerzaag deze zonder vijl aan en plaats deze op het werkoppervlak. Als het gereedschap op zijn plaats blijft en niet beweegt door trillingen, dan is het goed gemonteerd en comfortabel om mee te werken. Als de decoupeerzaag sterk trilt, begint de vijl tijdens het gebruik opzij te gaan.

Het model met ingebouwde zaklamp stelt je in staat om bij weinig licht te werken.

Een andere parameter die de stabiliteit van de vijl beïnvloedt, is de positie van de onderste steunrol. Hoe dichter hij bij het platform komt, hoe beter. Het platform zelf (zool) moet van gegoten aluminium zijn, bij een dergelijke fabricage blijkt het perfect vlak te zijn, wat bij staalstansen niet altijd haalbaar is.

Aanbevolen: