Hoe Maak Je Een Frans Raam

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Frans Raam
Hoe Maak Je Een Frans Raam

Video: Hoe Maak Je Een Frans Raam

Video: Hoe Maak Je Een Frans Raam
Video: Doe Het Zelf, Vliegenhor/raam maken 2024, Maart
Anonim

Aan het einde van de 17e eeuw werden voor het eerst openslaande deuren in huizen geïnstalleerd - hun enorme raamopeningen besloegen bijna de hele muur en verlichtten het pand maximaal met open vleugels. Tegenwoordig zijn openslaande deuren in verbeterde vorm erg populair, maar veel mensen weten niet hoe ze ze moeten installeren.

Hoe maak je een Frans raam
Hoe maak je een Frans raam

instructies:

Stap 1

Openslaande deuren zijn ideaal voor landhuizen of cottages met een prachtig uitzicht vanuit het raam - de prachtige landschappen in de enorme raamopeningen zorgen voor een unieke sfeer in de kamer. Dit type ramen is erg populair voor installatie in glazen tuinen of op terrassen - u hoeft zich geen zorgen te maken over hun integriteit, omdat openslaande deuren sterk genoeg zijn. Indien gewenst kunnen ze tussen de kamer en het balkon worden geïnstalleerd, maar dit kan alleen als de muur niet dragend is.

Stap 2

Met behulp van panoramische openslaande deuren die de hele muur van plafond tot vloer beslaan, wordt elke kamer veel helderder en maximaliseert vanwege de visuele indruk. Bij het installeren ervan is het belangrijk om rekening te houden met verschillende belangrijke nuances - de beglaasde ruimte mag bijvoorbeeld niet meer dan 10% van het gehele oppervlak van de kamer innemen en bij het installeren van een dergelijk raam op een dragende muur, zal herontwikkeling nodig zijn. Openslaande deuren werken op speciale betrouwbare systemen en hiervoor wordt hoogwaardig en duurzaam beslag geleverd.

Stap 3

Meestal worden openslaande deuren tussen het balkon en de kamer geïnstalleerd, daarom moet u allereerst het balkonblok demonteren en de geometrie van de muur wijzigen voor de toekomstige raamopening. Bij een andere opstelling van het raam is respectievelijk geen demontage nodig. De bevestiging van het raamkozijn moet echter afzonderlijk worden gedaan, evenals de bevestiging van de vleugels eraan.

Stap 4

Na het voorbereiden van de raamopening wordt het kozijn van het openslaande raam erin gestoken, dat eerst wordt uitgelijnd en pas daarna wordt vastgezet. Aangezien de systemen van dergelijke ramen zijn ontworpen voor hoge belastingen, moet een opening van 10-20 mm tussen de muuropening en de balkondeur in acht worden genomen. Daarna wordt het raamblok bevestigd met sterke deuvels, die veel vaker langs de omtrek worden gebruikt dan bij het installeren van gewone ramen. Dit vanwege de noodzaak om het gewicht goed te verdelen zodat het frame later niet kromtrekt. In de laatste fase worden de voegen tussen het raamblok en de muur gevuld met polyurethaanschuim en worden de overblijfselen verwijderd vóór het stollen, om de thermische isolatie niet te schenden. Daarna worden de voegen afgedicht met waterdichtingstape en is de openslaande deur klaar.

Aanbevolen: