Hoe Maak Je Met Je Eigen Handen Bio-haarden Voor Een Appartement

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Met Je Eigen Handen Bio-haarden Voor Een Appartement
Hoe Maak Je Met Je Eigen Handen Bio-haarden Voor Een Appartement

Video: Hoe Maak Je Met Je Eigen Handen Bio-haarden Voor Een Appartement

Video: Hoe Maak Je Met Je Eigen Handen Bio-haarden Voor Een Appartement
Video: Bio-haarden 2024, Maart
Anonim

Een biohaard is een veilige optie voor het decoreren van elk huis. Je kunt het zelf maken met de middelen die voorhanden zijn. Thuis wordt ook biobrandstof bereid, waardoor je een vuur kunt krijgen zonder verbranding, roet en het vrijkomen van giftige stoffen.

Biohaard
Biohaard

De biohaard heeft geen schoorsteen of bouwwerkzaamheden nodig. De speciale brandstof is veilig en stoot geen giftige stoffen uit. Als u besluit dit type decoratieve verwarming te installeren, moet u eerst het type bepalen.

Draagbaar - een kleine imitatie van een open haard, waarin het vuur achter glas zit. Wandtypes zijn gemaakt van metaal, gemakkelijk te bevestigen aan dragende muren of scheidingswanden. Staande typen worden gepresenteerd in de grootste verscheidenheid aan maten. Meestal vertegenwoordigd door hoekige typen. Eco-haarden kunnen worden gebruikt in landhuizen, appartementen of op het platteland.

Voorbereiding: inkoop materialen

Ondanks de schijnbare eenvoud en minimale set materialen, zijn gekochte opties duur. Daarom geven veel mensen er de voorkeur aan om zelf haarden te maken. U kunt alle benodigde materialen in elke bouwsalon of online winkel kopen. Je hebt meerdere artikelen nodig.

Glas

De hoeveelheid en maat wordt bepaald volgens het ontwerp. Het hoeft niet subtiel te zijn. Controleer vooraf de mate van hittebestendigheid. Het meest geschikte type is brandveilig. U kunt kiezen voor een complete set metalen frame met scharnieren, een deur met een glazen unit. Je kunt een versierd type kopen met vervalste elementen of ornamenten.

Siliconenverbinding voor naden

Het mengsel moet hittebestendig zijn. In de uitverkoop vindt u opties in speciale containers of buizen met een pistool. Kant-en-klare pasta's zijn relevant voor thuisgebruik. Tweecomponentenformuleringen zijn populair bij vakmensen, maar bij het mengen moeten bepaalde regels worden gevolgd.

Siliconenkitten zijn flexibel. Kies er een die ijzeroxidedeeltjes bevat. Dit verhoogt de weerstand tegen hete lucht. Voor haarden is het beter om neutrale verbindingen te gebruiken die bij het drogen geen zuren afgeven

Brander

De brandstoftank voor de biohaard is een bak geschikt voor het verbranden van alcohol. U kunt een apparaat kopen dat elektronisch wordt geregeld, maar er zijn meer factoren waarmee u rekening moet houden bij het installeren. Je kunt zelf een brander maken, elk klein metalen bakje is hiervoor geschikt.

Kies een soort met een dubbele bodem om de kans op brand te minimaliseren. Kant-en-klare opties zijn vaak voorzien van een speciale demper, waarmee de mate van verbranding wordt geregeld.

Gesneden metalen gaas

Geef de voorkeur aan weergaven met kleine cellen. Dit materiaal zou voldoende moeten zijn om twee lagen te maken. Het gaas moet van metaal zijn, sterk, zonder extra behandeling met verf of andere coatings. Tijdens het verhittingsproces kunnen ze een bron van uitstoot van schadelijke stoffen worden.

Metalen doos

Het wordt gebruikt als basis. Qua maat zou hij het glazen lichaam moeten adviseren. Als je geen doos wilt kopen, kun je deze maken van barbecueroosters, bouwgaas, bakplaat (nodig voor de basis).

Aanvullende materialen

Voor de decoratie zijn materialen nodig. Je kunt grote kiezelstenen toevoegen, decoreren met composietmaterialen. Een uitstekende optie zou een gewone steen zijn die van de straat wordt gebracht.

Soms wordt kunsthout gebruikt. Natuurlijk hout mag niet worden gebruikt, omdat het vlam kan vatten. Kunstmatige soorten zijn vaak keramiek. Ze zijn geschilderd in de gewenste kleuren. Bovendien kunt u knopen of kegels gebruiken. Moderne fopspenen zijn gecoat met brandvertragende vernis.

Je hebt gipsplaat nodig als je besluit de metalen doos onder de decoratie te verbergen. Hittebestendige typen zijn geschikt voor alle typen haarden. Koop ze in elke bouwmarkt.

Tekeningen maken

Zonder hen is het onmogelijk om zelf een open haard te maken. De schets wordt eerst gemaakt met een potlood zodat je het eindresultaat goed kunt zien. Wanneer de schets klaar is, wordt het mogelijk om je kracht te beoordelen. De tekening is gedaan met alle afmetingen. Dankzij een dergelijk plan zal het gemakkelijk zijn om te navigeren bij de vervaardiging van alle onderdelen. De schets geeft aan:

  • lengte en breedte;
  • plaats van glas en brander;
  • basis verhoudingen.

Subtiliteiten om rekening mee te houden bij het opstellen van een project

Er moet rekening worden gehouden met de kwaliteit van het glas dat als scheidingswand wordt gebruikt. Als u een conventionele zonder hittebestendige eigenschappen gebruikt, moet deze op voldoende afstand van de brander worden geplaatst. Anders kan het vrij snel barsten. De afstand moet minimaal 15 cm zijn, maar de meesters raden nog steeds niet aan om met gewoon glas te experimenteren.

De brandstoftank is gemaakt van metaal met een dikte van 2 mm. Dunnere staalplaten kunnen vervormen bij blootstelling aan hoge temperaturen, wat de betrouwbaarheid van de gehele installatie negatief beïnvloedt. Voor extra veiligheid wordt een dergelijke eenheid in een winkel gekocht.

De tekeningen houden rekening met de afmetingen van de brander en het aantal van dergelijke elementen. Als de ruimte groot is en de biohaard niet alleen voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt, kunnen verschillende van dergelijke elementen worden geïnstalleerd. Eén brander kan tot 15-16 m² verwarmen. m. Maar het is beter om niet te veel van dergelijke elementen te doen.

Als je besluit zelf een brander te maken, gebruik dan een metalen bak. In dit geval:

  • Bij het maken van open biohaarden is het decoreren van een container eenvoudig - schilder deze in de gewenste kleur. Laat de binnenkant zonder afwerking, anders zal het afwerkingsmateriaal verbranden.
  • Een metalen gaas wordt bovenop gelegd en vastgezet. Als de cellen groot zijn, neem dan meerdere stukken en leg ze op elkaar. De sterkte van een dergelijk gaas is belangrijk, omdat er stenen of andere decoratieve elementen op worden gelegd.
  • De bodem van de container met het gaas is verbonden met een lont. Als het een beetje zichtbaar blijft, is er niets aan de hand. De decoratieve elementen zullen het hoe dan ook verbergen.

Montagetechniek voor open haarden

Om de basis te maken, heb je een metalen doos nodig. Als het er niet is, kunt u hittebestendige gipsplaat, metalen profiel, zelftappende schroeven 8 bouten, dunne zachte pakkingen, rubberen pakkingen gebruiken. Als de doos niet is voorbereid, gebruik dan zwarte brandvertragende verf of speciale coating.

Als er een muuraanzicht is gemaakt, worden er markeringslijnen op de muur getekend, waaraan u de geleiders voor de behuizing moet bevestigen. Dankzij zelftappende schroeven worden profielen en een frame gemonteerd. Controleer met een schietlood of alle elementen correct zijn geplaatst.

Als u van plan bent gipsplaat te gebruiken voor het omhullen van het frame, is de tijd rijp voor deze werken. De optimale afstand waarop het moet worden bevestigd is 10-15 cm. Bij het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden moet u een laag minerale wol met een dikte van 5 cm leggen. Gebruik speciale jumpers om het rek betrouwbaar en duurzaam te maken.

Gipsplaat kan het beste op een metalen doos worden gemonteerd, maar de bodem moet open blijven. Daarna wordt het bovenste deel vastgeschroefd, de randen worden behandeld met een silicaatoplossing.

Op het glas zijn acht gaten geboord, die moeten passen op de maat van de bouten. Met hun hulp wordt het glas aan het gefabriceerde blok bevestigd. Het boren moet voorzichtig gebeuren, zodat er geen scheuren ontstaan. Als je geen speciale boor bij de hand hebt, laat de meester dit werk doen.

De optimale afmetingen van het onderste deel zijn 16,5 cm. In het midden is er een blok voor brandstof en brander, het bovenste deel van het glas is 25 cm. Markeer op het paneel de plaatsen waar het glas zal worden bevestigd. Gaten maken. Bots met zachte pads worden er doorheen geduwd. Bevestig het vanaf de binnenkant van het frame met ringen. Draai ze niet te strak aan, anders barst het glas.

Afwerkingsinstructies

Het blijft om de benen te bevestigen. Ze kunnen van plastic of metaal zijn. Bij het kiezen van een materiaal is het beter om de voorkeur te geven aan een materiaal dat lange tijd bestand is tegen het gewicht van de resulterende haard. Leg rubberen pads op de bodem. Wanneer de structuur klaar is, wordt er een metalen container in geïnstalleerd onder de vuurhaard en het brandstofblok.

Wanneer al het werk is gedaan, worden de naden zorgvuldig gewreven, het oppervlak wordt afgeveegd met een doek. Begin daarna met decoreren. Voeg een brander toe, leg decoratieve items neer. De eerste lancering wordt uitgevoerd volgens de regels. Verwijder eerst het decoratiegaas. U zult dit elke keer moeten doen als u de tank met brandstof vult. De laatste moet 2/3 van de capaciteit zijn.

De afgewerkte apparatuur is bedekt met een rooster en in brand gestoken. Als de techniek correct wordt uitgevoerd, verschijnt er een blauwe vlam. Het bijtanken van de brander wordt uitgevoerd na volledige uitbranding van de brandstof.

Wat te gebruiken als brandstof?

Eco-haard wordt verwarmd met bio-ethanol, wat milieuvriendelijk is. Bij verbranding is de grondstof geen bron van onaangename geur, rookt niet en laat geen sporen na. Deze biobrandstoffen worden verkocht in bouwmarkten of salons met kant-en-klare open haarden.

Als je besluit om thuis rijk te worden van biobrandstoffen, heb je nodig:

  • Koop benzine en medische alcohol.
  • Meng de componenten van de alcoholoplossing zodat de benzine 10% is.
  • Schud de vloeistof goed, giet in de brandstoftank.

De samenstelling in een volume van één liter, gemaakt in een industriële omgeving, is voldoende voor 2-5 uur branden. Het door uzelf gemaakte mengsel wordt in ongeveer 100 ml in 1 uur geconsumeerd. In de eerste minuten van het verbranden van zelfgemaakte brandstof ruik je alcohol, maar het verdwijnt snel.

Regels en principes voor het omgaan met een open haard die met uw eigen handen is gemaakt

Veiligheidsmaatregelen moeten worden gevolgd zodat de haard geen brand veroorzaakt:

  1. Brandstof kan alleen in een volledig gekoelde haard worden gegoten. Als u per ongeluk het middel op de vloer morst, probeer het dan onmiddellijk af te vegen met een doek.
  2. Voor de ontsteking worden speciale aanstekers gebruikt. Bij het gebruik van conventionele is de kans groot dat u zich verbrandt.
  3. De vloeistof zelf moet op voldoende afstand van de haard worden bewaard, buiten het bereik van kinderen en dieren.
  4. Installatie van het eindproduct moet plaatsvinden op plaatsen waar de kans op brand kleiner is.
  5. De tafelhaard is uit de buurt van verwarmingstoestellen geplaatst.
  6. Als u chronische luchtwegaandoeningen heeft, raadpleeg dan uw arts om te zien of de dampen van de brandstof schadelijk voor u zijn.

Concluderend merken we op dat u kant-en-klare vuurvaste decoratieve elementen kunt kopen. Zo creëer je de complete illusie van een echte open haard. Speciaal geselecteerde brandstoffen kunnen kleine hoeveelheden stoom genereren. Bij het kopen van speciale mengsels wordt het mogelijk om een type te kiezen waarin de vlam verschillende tinten zal hebben. Hierdoor krijg je in elke ruimte een mooi effect en wooncomfort.

Aanbevolen: