"Katepal" (dak): Kenmerken En Kenmerken

Inhoudsopgave:

"Katepal" (dak): Kenmerken En Kenmerken
"Katepal" (dak): Kenmerken En Kenmerken

Video: "Katepal" (dak): Kenmerken En Kenmerken

Video: "Katepal" (dak): Kenmerken En Kenmerken
Video: Крыша, мягкая кровля 2024, Maart
Anonim

Flexibele tegels "Katepal" van de Finse fabrikant worden tegenwoordig beschouwd als een van de optimale oplossingen voor het dak van hellende daken. Eenvoudige installatie, gecombineerd met uitstekende dekkende eigenschappen en een uitstekende uitstraling, verklaart het wijdverbreide gebruik van het materiaal in de particuliere bouw. Het dak heeft zich bewezen in de koudste streken.

Beeld
Beeld

Algemene kenmerken en constructie van Katepal-shingles

De zachte tegels van de Finse fabrikant "Katepal" kwamen meer dan 60 jaar geleden op de wereldmarkt en hebben zich in die tijd uitstekend bewezen. Er zijn verschillende materiaallagen in de constructie van dit dakproduct:

  • basislaag - niet-geweven glasvezel, waardoor duidelijke standaardmaten kunnen worden bereikt;
  • de tweede laag van de cake - impregnatie van gemodificeerd bitumen van de hoogste kwaliteit om de elasticiteit en vorstbestendigheid van het materiaal te waarborgen;
  • de toplaag bestaat uit gekleurde mineraalkorrels aan de buitenkant en een gesiliconiseerde bitumenfilm aan de binnenkant.

Dankzij dit ontwerp zijn bitumineuze shingles praktisch en handig voor daken met zowel kleine als grote hellingen, van 11, 5 tot 90 graden.

Flexibele shingles hebben de volgende kenmerken:

  • nominaal gewicht - 4, 3 kg / sq. m, het gewicht van het afgewerkte dakbedekkingsmateriaal is 8 kg / m². m;
  • shingle shingles worden geproduceerd 1 m lang en 0,317 m breed;
  • in 1 pakket materiaal, meestal 3 m². m van kant-en-klare dekking;
  • gordelroos is bestand tegen temperaturen van -55 ° C tot + 110 ° C.

De installatie van de coating wordt uitgevoerd door zelfklevende vellen zachte tegels met verdere bevestiging met dakspijkers voor een grotere betrouwbaarheid.

Beeld
Beeld

Kenmerken en voordelen van het gebruik van het dak "Katepal"

Een van de kenmerken van de Katepal-zachte tegel is de praktische bruikbaarheid. Flexibele meerlaagse dakbedekking heeft niet alleen een brede temperatuurbestendigheid, maar ook UV-bescherming. Het materiaal is niet bang voor zware sneeuwval en zware regenval. Schimmels, schimmels verschijnen niet op zo'n dak, micro-organismen beschadigen het niet. Hierdoor heeft het een lange levensduur zonder zijn uiterlijk te verliezen.

Het uitstekende uiterlijk van de coating wordt gezien als een belangrijk voordeel van Katepal-dakproducten. De fabrikant produceert een verscheidenheid aan kleurencombinaties voor dakbedekking. Daarom kunt u voor elk van de meest ingewikkelde architecturale en stilistische oplossingen een geschikte collectie elegante tegels kiezen.

Het materiaal "Katepal" onderscheidt zich door zijn lage gewicht, wat erg belangrijk is voor oude gebouwen, waarvan de dragende constructies niet bestand zijn tegen de leisteen of metalen coating. Daarom is het in sommige gevallen dit materiaal dat de enige oplossing wordt bij het uitvoeren van reparatie- of restauratiewerkzaamheden.

Beeld
Beeld

Dankzij het lage gewicht en de handige verpakking zijn de platen gemakkelijk te vervoeren, op te bergen en op het dak te plaatsen.

Door de flexibele constructie van de tegels kan het materiaal gebruikt worden om hellende daken van de meest complexe vormen te bedekken, zelfs met een minimale helling. Door de zachtheid van het materiaal is het verbinden van platen, hoeken, naden en uitlaten eenvoudig met bitumenlijm, die de dakplaten fixeert.

Kenmerken van verschillende collecties zachte dakbedekking "Katepal"

De Finse fabrikant produceert een hele lijn van verschillende kleuren en texturen. Verschillende collecties zijn het meest gevraagd op de markt.

Collectie "Rocky". Het afgewerkte oppervlak van een dergelijk dak imiteert een oud shingledak. Poeder met een geschikte granulator wordt verdeeld over het vooroppervlak van het materiaal. Bovendien worden bij de productie alleen natuurstenen gebruikt om de gewenste schaduw na te bootsen. Het materiaal kan worden gelegd op daken met een hellingshoek van 11 graden of meer.

Collectie "Katrilli". Dit hoogwaardige dak heeft een bijzonder fraaie uitstraling met een driedimensionaal structuureffect. Het kleurenschema is ontworpen in naturalistische tinten. Het oppervlak van het overdekte dak imiteert mos, boomschors, enz. Door de verscheidenheid aan natuurlijke kleurencombinaties kunt u een dak kiezen dat in harmonie is met de buitenkant van het gebouw.

Beeld
Beeld

Collectie "Jazzy". De eigenaardigheid van het materiaal in deze collectie is het zeshoekige mozaïekpatroon. Elke honingraat van het gelegde dak wordt gemarkeerd met een volumetrische schaduw. Het spel van licht verandert visueel het oppervlak, en het lijkt diep en volumineus.

Collectie "Foxy". Door de vorm van de regelmatige ruit, waarlangs de platen worden gesneden, lijkt het gelegde oppervlak van het dak op zeegolven. Dit materiaal is geschikt voor alle klimaatzones. Naast uitstekende technische eigenschappen hebben de bitumineuze shingles van deze collectie ook een betaalbare prijs voor de consument.

Collectie Klassiek KL. Het dak van deze collectie imiteert een monochromatische vulling in nobele tinten van verschillende kleuren. Dit is de meest budgettaire en meest gevraagde dakbedekking van een Finse fabrikant. Het wordt vooral gewaardeerd door degenen die de voorkeur geven aan strikte architecturale oplossingen van het gebouw. Net als de rest van de dakbedekkingsproducten van het bedrijf, heeft de Classic KL-collectie een garantie op een levensduur van minimaal 20 jaar, op voorwaarde dat deze op een voering is gemonteerd.

Installatiewerkzaamheden en bedieningskenmerken van het "Katepal" dak

Dakbedekking "Katepal" vereist geen gebruik van zeer gespecialiseerd gereedschap en montage van hulpconstructies tijdens de installatie. Het is mogelijk om zelf flexibele shingles goed te leggen, afhankelijk van de door de fabrikant gespecificeerde technologie.

Het is noodzakelijk om aan de installatie van het dak te beginnen met het aanbrengen van hoogwaardige ventilatie, omdat vocht zich ophoopt in elke kamer. Voor het terugtrekken is ventilatieapparatuur nodig. Het is belangrijk dat er geen constructieve fouten in dit systeem zitten, anders ontstaat er condens op luchtdichte oppervlakken.

In de winter zal het condensaat bevriezen en met het begin van de hitte zal het ontdooien en in de isolatie sijpelen. Dit is meestal de reden voor het verschijnen van schimmel, meeldauw en het vernietigen van houten structurele elementen. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk de ventilatie van de onderdakruimte zo te regelen dat het inlaatgat zich aan de onderkant van het dak bevindt en de kap zich op de maximale afstand van het dakoppervlak bevindt.

Beeld
Beeld

Dakbedekking "Katepal" wordt als volgt uitgevoerd:

  1. Voorbereiding van de basis. De installatie van zachte tegels begint met de voorbereiding van een stevig vlak oppervlak op de dakhelling, die vervolgens stevig wordt bevestigd aan de basis van de dakplaten.
  2. Aanbrengen van ondervloer over het gehele dakoppervlak, waarop de bitumen shingles worden gelegd. Hier wordt de installatie van eind- en kroonlijsten uitgevoerd.
  3. Het leggen van een bitumineus daltapijt, dat zal dienen als waterdichtingsmiddel. Bij de keuze is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze qua kleur overeenkomt met de kleur van de afwerklaag.
  4. Krijtmarkering van het dakoppervlak.
  5. Platen van flexibele tegels leggen en bevestigen. Elk vel heeft een plakstrip bedekt met een isolerende film. Voor installatie wordt het verwijderd en wordt het canvas precies op de juiste plaats gelegd. Bevestig de plaat met dakspijkers.

Het is belangrijk om te weten dat de installatie van het Katepal-dak niet wordt uitgevoerd voor thermische isolatie - er moet een doorgaande ruimte tussen zijn. Om kleurverschillen van verschillende dakbedekkingspakketten te verminderen, raadt de Finse fabrikant aan om vóór de installatie platen uit alle materiaalpakketten te mengen.

Voordat de verpakking wordt geopend, moet deze worden gebogen, zodat de doeken gemakkelijk van elkaar kunnen bewegen. Als de installatie van het dak op het dak bij warm weer wordt uitgevoerd, kunt u niet op de nieuw gelegde zachte tegels lopen - er blijven sporen achter. Als de buitentemperatuur onder nul is, is het beter om de dakplaten te verwarmen met een heteluchtpistool, anders plakken ze niet aan elkaar.

Aanbevolen: