Hoe Versier Je Een Interieur Met Decoratieve Steen?

Hoe Versier Je Een Interieur Met Decoratieve Steen?
Hoe Versier Je Een Interieur Met Decoratieve Steen?

Video: Hoe Versier Je Een Interieur Met Decoratieve Steen?

Video: Hoe Versier Je Een Interieur Met Decoratieve Steen?
Video: TV muur decoratieve stenen - Szafarek 2024, Maart
Anonim

Siersteen krijgt steeds meer sympathie van interieurontwerpers en souvenirmakers. Dankzij het gebruik van decoratieve steen als element dat de ruimte esthetisch verenigt, is het mogelijk om exclusieve interieurs te creëren die zich onderscheiden door comfort en originaliteit.

Hoe versier je een interieur met decoratieve steen?
Hoe versier je een interieur met decoratieve steen?
image
image

Welk materiaal is beter om te kiezen?

Natuursteen en kunststeen (meer precies, imitatiesteen) zien er bijna even aantrekkelijk uit in het interieur. Natuursteen is duurder, dus veel mensen geven de voorkeur aan kunststeen boven natuurlijk.

Er wordt aangenomen dat natuursteen duurzamer is. Maar binnenshuis maakt dat niet uit, want hier vinden geen sneeuw, geen regen of temperatuurschommelingen plaats. Maar werken met een kunststeen is veel handiger: hij is lichter van gewicht en makkelijk te verwerken, om hem de gewenste maat en vorm te geven. Bovendien is het gemakkelijker te plakken en wordt het in rijkere kleuren geproduceerd.

Waar kan ik het beste decoratieve steen gebruiken?

Muren en horizontale vlakken decoreren met siersteen kan overal.

Combinaties van baksteen en gepleisterde muren met gebieden bekleed met decoratieve steen maken van een saai balkon een gezellige plek om te ontspannen. Deze afwerking ziet er geweldig uit in de badkamer en in de keuken, harmonieus gecombineerd met keramische tegels. Zo'n afwerking in gangen geeft een goed effect en in combinatie met grote spiegels kun je met kleine maten visueel het effect van ruimtelijkheid bereiken.

image
image

De decoratieve steen "speelt" vooral indrukwekkend in ruime woonkamers, in kamers met een open haard, waardoor een bijzonder "gotisch" of "rustiek" effect ontstaat. Veel minder vaak zijn slaapkamers en kinderkamers afgezet met steen.

Waar wordt de siersteen mee gecombineerd?

Het is beter om een grote decoratieve steen in het onderste deel van de woning te plaatsen, vlakbij de vloer. Kleine steen ziet er geweldig uit, interieurartikelen inlijsten - bijvoorbeeld muren rond kasten, spiegels, zachte hoeken. Een winnende optie bij het afwerken is wanneer niet de hele muur is bedekt met een steen, maar alleen gebieden: de hoeken van de muren, de "strip" rond ramen, deuren. Het is logisch om de hele muur met een steen te bedekken als het huis een open haard heeft.

image
image

Een goede combinatie ontstaat wanneer de decoratieve steen grenst aan een glad monochromatisch oppervlak. Kleurcontrast heeft meestal meer de voorkeur, en de steen met donkere tinten grenst aan lichte muren - geverfd, gepleisterd of geplakt met monochromatisch behang. Als er echter onder de dingen in het interieur objecten zijn die de functie van felle kleuren "vlekken" vervullen, ziet een contrastarme combinatie er erg mooi uit - witte steen met witte of pastelkleurige muren, donkere steen met donkergekleurde muren.

image
image

De combinatie van hout en natuursteen in landelijke interieurs ziet er heel natuurlijk en comfortabel uit. De verrassend warme "rustieke" sfeer kan worden aangevuld met origineel handwerk gemaakt van natuurlijke materialen - klei en houten schalen, beeldjes en andere structuren. De verbazingwekkende combinatie van decoratieve steen, hout en levende planten geeft het interieur een bijzonder "geluid", een sfeer van warmte, rust en harmonie van de natuurlijke natuur.

Een expressief middel in een dergelijk interieur kan niet alleen details zijn van de decoratie van muren, vloeren, vensterbanken, maar ook kunstambachten - applique schilderijen met stenen, decoratieve vazen en schalen met stenen versiering, kleine huishoudelijke apparaten voor het bevochtigen van de lucht in de vorm van "fonteinen", ongebruikelijke decoratie van huisaquaria in de vorm van architectonische figuren en nog veel meer.

Aanbevolen: