Cellenbetonblokken: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Cellenbetonblokken: Voor- En Nadelen
Cellenbetonblokken: Voor- En Nadelen

Video: Cellenbetonblokken: Voor- En Nadelen

Video: Cellenbetonblokken: Voor- En Nadelen
Video: Scheidingswand van gasbetonblokken maken | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Het massale gebruik van gasbetonblokken begon relatief recent; het materiaal trok de aandacht van bouwers met zijn hoge prestatiekenmerken. Bij het kiezen van gasbeton als constructiemateriaal moet echter ook rekening worden gehouden met de nadelen van het product.

Cellenbetonblokken: voor- en nadelen
Cellenbetonblokken: voor- en nadelen

Schuimbetonblokken, die nu wijdverbreid zijn in de bouw, beginnen geleidelijk een deel van de markt af te staan aan een relatief nieuw bouwmateriaal - cellenbeton. Dit komt door zijn beste prestaties, waardoor het mogelijk is om dit type gasbeton te gebruiken bij de constructie van een breed scala aan objecten, waaronder woningbouw een van de eerste plaatsen is. Met een relatief klein aantal nadelen hebben cellenbetonblokken aanzienlijke voordelen.

De voordelen van gasbeton

De voordelen van dit materiaal maken het mogelijk om een gebouw te bouwen waarvan de positieve operationele kenmerken lange tijd behouden blijven (tot 100 jaar). Een van de belangrijkste voordelen is lichtheid; de dichtheid van de blokken ligt in het bereik van 400-1200 kg / m3. Hierdoor kunt u de belasting op de fundering drastisch verminderen, wat de kosten van het is niet nodig om een solide, monolithische fundering voor het gebouw te bouwen. Bovendien is lichtgewicht materiaal gemakkelijker te gebruiken in de bouw en door de relatief grote afmetingen van het blok kun je snel muren bouwen.

Twee andere belangrijke voordelen zijn vocht- en vorstbestendigheid. In het eerste geval wordt een hoge weerstand tegen vochtpenetratie geboden door een poreuze structuur; zelfs bij een luchtvochtigheid van 90% neemt gasbeton slechts 8% op. In het tweede geval tonen tests aan dat gasvormige silicaatproducten op geen enkele manier reageren op temperatuurveranderingen; scherp ontdooien en bevriezen leidt niet tot materiële vernietiging. Naast deze eigenschappen heeft gasbeton nog andere voordelen:

- brandwerendheid: producten bevatten geen stoffen die de verbranding ondersteunen en bij blootstelling aan hoge temperaturen komen er geen giftige stoffen in de atmosfeer;

- biologische weerstand: binnen cellenbeton is er geen omgeving die de ontwikkeling van schimmel, meeldauw zou bevorderen;

- lage thermische geleidbaarheid en hoge geluidsisolatie: deze kwaliteiten worden geleverd door de celstructuur;

- milieuveiligheid.

Nadelen van gassilicaat

Allereerst is het hygroscopiciteit. Het materiaal laat geen vocht door in het gebouw, maar hoopt het op in de poriën, wat na verloop van tijd kan leiden tot een afname van de sterkte van het materiaal. Dit nadeel kan worden verholpen als tijdens de bouw een versterkte waterdichting wordt uitgevoerd met bijvoorbeeld een waterdichtingstape.

Een ander nadeel is de mogelijkheid van scheuren. Meestal wordt hun opleiding geassocieerd met onjuiste belastingberekeningen, die door professionals moeten worden uitgevoerd. En het laatste nadeel is de hoge prijs in vergelijking met dezelfde schuimblokken. Cellenbeton is echter een relatief nieuw materiaal, dus er is alle reden dat het in de loop van de tijd zal verbeteren en negatieve eigenschappen zullen worden geminimaliseerd.

Aanbevolen: