Schuimbeton En Gasbeton: Overeenkomsten En Verschillen

Inhoudsopgave:

Schuimbeton En Gasbeton: Overeenkomsten En Verschillen
Schuimbeton En Gasbeton: Overeenkomsten En Verschillen

Video: Schuimbeton En Gasbeton: Overeenkomsten En Verschillen

Video: Schuimbeton En Gasbeton: Overeenkomsten En Verschillen
Video: Schuimbetonvloer 2024, Maart
Anonim

Om dragende wanden van woongebouwen, verschillende scheidingswanden en uitbreidingen op te richten, wordt cellenbeton gebruikt. Het is gebruikelijk om het in twee soorten te verdelen, gebaseerd op de methoden om zo'n materiaal te maken. Het is dus verdeeld in gasbeton en schuimbeton. Nu moet je uitzoeken hoe deze twee soorten beton precies verschillen.

Schuimbeton en gasbeton: overeenkomsten en verschillen
Schuimbeton en gasbeton: overeenkomsten en verschillen

Wat is gasbeton en gasbeton?

Cellenbeton is een soort cellenbeton, dat wordt gemaakt door gasvormers in de oplossing te brengen. Dit mengsel bevat ook water en een silicacomponent. In het mengsel vindt dan een reeks chemische reacties plaats, vooral tussen aluminium en calciumoxidehydraat, waardoor het vergassingsproces beter verloopt. De vrijgekomen waterstof, die de oplossing opzwelt, stolt en blijft poreus.

Cellenbeton wordt lichtgewicht cellenbeton genoemd, dat wordt gevormd uit een mengsel van componenten zoals zand, cement, water en schuim. Maar de luchtbellen die zich na het uitharden in de dikte van het beton bevonden, zijn gelijkmatig over het hele oppervlak verdeeld.

Het verschil en de overeenkomst tussen gasbeton en schuimbeton

Eerst moet je de informatie die je al hebt begrijpen. Cellenbeton wordt verkregen door een chemische reactie in speciale autoclaven met toevoeging van aluminiumpoeder. Schuimbeton wordt op zijn beurt gevormd door een schuimmiddel te mengen met een speciale samenstelling.

Schuimbeton hardt eenvoudig uit onder natuurlijke omstandigheden, maar gasbeton heeft een hoge temperatuur en een geschikte luchtvochtigheid nodig.

Maar als je kijkt naar de sterkte-eigenschappen, hier is het schuimblok veel inferieur aan cellenbeton. Daarom wordt het gebruik van de eerste niet aanbevolen voor de constructie van dragende constructies. Gezien gasbeton kan worden opgemerkt dat alle bellen qua samenstelling praktisch even groot zijn. Hierdoor werkt de belasting gelijkmatig over de gehele dikte van de blokken. Deze eigenschap maakt dit type cellenbeton de meest duurzame in zijn soort, ook al heeft het minder gewicht en dichtheid.

Wat betreft de interne structuur van schuimblokken, onder invloed van een schuimmiddel, is de waterdoorlatendheid van microporiën veel lager, hierdoor wordt al het interne vocht langzamer opgenomen. Op zijn beurt, wanneer water in de binnenholte sijpelt, bevriest het sterk, wat uiteindelijk kan leiden tot de vorming van scheuren in het materiaal.

Schuimblokken worden op een cementzandmortel geplaatst, maar beluchte blokken worden op speciale lijm geplaatst, dus bij het installeren van de tweede kunt u de koudebrug gemakkelijk elimineren.

Bij het decoreren van muren hecht gips of plamuur beter aan beluchte blokken dan aan schuimblokken. Het schuimblok bevat ook veel cement, wat verder bijdraagt aan de krimp.

De kosten van het produceren van cellenbeton zijn ongeveer 20-25 procent lager dan die van het produceren van gasbeton. Schuimmiddelen die eenvoudigweg bij de vervaardiging van gasbeton worden gebruikt, hebben een lagere kostprijs dan de gasvormende additieven die deel uitmaken van gasbeton.

Aanbevolen: