Hoe Het Dak Van Een Woongebouw Te Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Dak Van Een Woongebouw Te Isoleren?
Hoe Het Dak Van Een Woongebouw Te Isoleren?

Video: Hoe Het Dak Van Een Woongebouw Te Isoleren?

Video: Hoe Het Dak Van Een Woongebouw Te Isoleren?
Video: Zelf een schuin dak isoleren aan de binnenzijde | Isolatie | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Volgens deskundigen vindt ongeveer 30% van het warmteverlies in huis plaats via het plafond en het dak. Dakisolatie kan deze verliezen verminderen. Houd er alleen rekening mee dat het tegelijkertijd met het dak noodzakelijk is om thermische isolatie van de gevels uit te voeren. De geïsoleerde zolder, die dienst doet als buffer tussen de woonruimte en de buitenruimte, zorgt ervoor dat u in het koude seizoen warmte kunt besparen en in het warme seizoen kunt koelen.

Hoe het dak van een woongebouw te isoleren?
Hoe het dak van een woongebouw te isoleren?

Noodzakelijk

  • - minerale wol isolatie 100-150 mm dik;
  • - dampscherm;
  • - houten latten;
  • - een set bouwgereedschappen (zaag, hamer, bijl, enz.);
  • - lang scherp mes;
  • - plakband;
  • - bevestigingsmiddelen (spijkers, bouwknopen).

instructies:

Stap 1

Dakisolatietechnologie hangt af van wanneer de isolatie precies wordt uitgevoerd - gelijktijdig met de constructie van het dak of na de installatie ervan. Bij het isoleren van het afgewerkte dak wordt de isolatie vanaf de binnenkant van de zolder gelegd. Als de daklat een doorlopend dek is (onder een zacht dak), bevestig dan tussen de spanten van boven naar beneden langs de gehele helling twee of drie afstandsstroken van ongeveer 30 mm dik op gelijke afstand van elkaar. De lamellen zorgen ervoor dat de minerale wol niet goed op de kist aansluit en zorgen voor luchtcirculatie tussen de waterdichting en de isolatie. Dit wordt gedaan voor het geval er om welke reden dan ook vocht van bovenaf in de isolatie komt. Let er bij het bevestigen van de panlatten op dat de bevestigers niet aan de andere kant van de panlat naar buiten komen, anders beschadigt u de waterdichting.

Als de kist schaars is (voor leisteen, staalplaat, enz.), hoeven er geen afstandsstrips te worden genageld.

Stap 2

Plaats vellen minerale wol tussen de spanten. Het is het beste als de spanten zich op een afstand van 580-600 mm van elkaar bevinden. In dit geval passen de isolatieplaten, met een standaardbreedte van 610 mm, strak tussen de spanten en worden ze op hun plaats gehouden zonder extra bevestiging. Als de spoed van de spanten afwijkt van de aangegeven waarden, snijdt u de minerale wol in stukken van de vereiste grootte en bevestigt u ze met latten die in de spanten zijn genageld. Voer het snijden van de isolatie uit met een lang scherp mes langs de rail die aan de minerale wol is bevestigd. Snijd de isolatie met een kleine marge (10-20 mm) om ervoor te zorgen dat de minerale wolplaten goed op elkaar en op de spanten passen.

Stap 3

Leg de dampremmende laag op de isolatie en bevestig deze aan de spanten met bouwknoppen en tape. Lijm de voegen tussen de dampremmende lagen met plakband. Probeer te zorgen voor een volledige dichtheid van de dampremmende laag, bedek deze in geval van breuken in de film met tape.

Stap 4

Voordat u de binnenbekleding (contralatten) op het dak spijkert, moet u een opening voorzien tussen de binnenbekleding en de isolatie. Dit wordt gedaan met hetzelfde doel om voor luchtcirculatie te zorgen en de isolatie te drogen als er vocht in komt. Als minerale wol zakt ten opzichte van het oppervlak van de spanten, spijker dan de bekleding (voering, vezelplaat, enz.) rechtstreeks op de spanten. Als de minerale wol zich ter hoogte van de spanten bevindt of er zelfs uitsteekt, spijker dan de lamellen aan de spanten met een dikte die groter is dan de grootte van het isolatie-uitsteeksel, en pas dan de bekleding aan de lamellen.

Aanbevolen: