Zoete Aardappelen Kweken

Zoete Aardappelen Kweken
Zoete Aardappelen Kweken

Video: Zoete Aardappelen Kweken

Video: Zoete Aardappelen Kweken
Video: Zoete aardappel planten! - Grow, Cook, Eat #21 2024, Maart
Anonim

Babat is een zeer interessante plant die ons dieet kan diversifiëren. Tot nu toe hebben de meeste mensen echter geen informatie over dit landbouwgewas, aangezien het een soort aardappel is.

Zoete aardappelen kweken
Zoete aardappelen kweken

Zoete aardappel verschilt niet alleen van aardappel in zijn zoete smaak, maar behoort ook tot een heel andere familie - winde. In feite is deze plant een groenblijvende liaan, maar in de landbouw wordt hij gekweekt als een eenjarig gewas.

image
image

Er zijn veel soorten zoete aardappelen met kleurrijk vruchtvlees en verschillende smaken, van wortel tot banaan met noten. Maar de meerderheid lijkt nog steeds op zoete aardappelen in smaak en consistentie. Zoete aardappelen worden gebruikt om eerste en tweede gangen te bereiden en als dessert.

Toen ik besloot om te proberen deze cultuur in mijn landhuis te laten groeien, had ik een vraag waar ik de zaailingen van deze geweldige plant kon krijgen. En toen kwam ik hem per ongeluk tegen in de Metro-supermarkt. Ik heb een knol gekocht omdat het meer dan genoeg is. Ik stopte deze knol in een bak met vermiculiet en begroef hem in tweeën. Het is hierbij van groot belang dat de knol niet gaat rotten voor het ontkiemen. En inderdaad begon het wortelgewas vanaf één rand te rotten. Toen moest ik dit deel afsnijden en desinfecteren.

image
image

Tot mijn grote vreugde ontsproten de knol van verschillende kanten. Toen de scheuten al tot het midden van het raam stonden, knipte ik de stekken af en legde ze in het water. De beste oogst haal je uit de toppen, maar het midden kan ook geplant worden. Na een tijdje gaven de stekken wortels en ik plantte ze in kopjes met aarde. Natuurlijk is het beter om de zoete aardappel te markeren, anders gaan er veel zaailingen dood. Hier heb ik een fout gemaakt door stekken te planten in maart-april, omdat ik een hele maand verloor, wat de vorming van knollen enorm beïnvloedt.

image
image

De zoete aardappel kan in de volle grond worden geplant als de bodemtemperatuur oploopt tot plus tien graden. Dus heb ik hem half mei in een kas geplant. Meestal wordt deze plant geplant als een aardappel, maar ik besloot hem als een echte wijnstok het touw op te laten lopen.

image
image

In juli bloeide de zoete aardappel met prachtige blauwe bloemen, waar ik heel blij van werd.

image
image

In de herfst groef ik mijn kostbare oogst op, maar het maakte me niet erg gelukkig. Twee van de planten hadden behoorlijke knollen en drie hadden hele kleine knoppen. Een maand te laat had een zeer sterke invloed op hun grootte. Bovendien kon ik de variëteit van mijn zoete aardappel niet bepalen. Misschien was het een laatrijpe variëteit. Daarom, als ik het vind, zal ik volgend jaar proberen de vroegrijpe Taynung te planten.

image
image

Maar een ding dat ik kan zeggen is dat het kweken van zo'n plant erg spannend is, en ik zal proberen zoveel mogelijk over deze cultuur te leren om een goede oogst te laten groeien en mijn vrienden en naaste familieleden te behandelen.

Aanbevolen: