Hoe Lychee Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Lychee Te Kweken?
Hoe Lychee Te Kweken?

Video: Hoe Lychee Te Kweken?

Video: Hoe Lychee Te Kweken?
Video: Zelf een Lychee plantje kweken 2024, Maart
Anonim

Een vrucht met een sappig wit vruchtvlees, bedekt met een harde schil, kwam uit de tropen naar ons toe. Veel mensen vragen zich af hoe ze lychee van een bot kunnen laten groeien, nadat ze de vruchten ervan minstens één keer hebben geprobeerd.

Hoe lychee te kweken?
Hoe lychee te kweken?

Noodzakelijk

  • - lycheefruit;
  • - middelgrote pot;
  • - water;
  • - afvoer;
  • - het doek;
  • - bodem;
  • - een plastic beker of een stuk polyethyleen.

instructies:

Stap 1

Lychee is een groenblijvende boom die een hoogte kan bereiken van 35 m. De vruchten van deze plant rijpen 120 dagen na de bloei. De lychee-boom plant zich op verschillende manieren voort, maar voor noordelijke breedtegraden is het kweken van lychee vanaf het bot het meest geschikt.

Stap 2

Eerst moet je lychee-vruchten kopen in de supermarkt. De pulp kan worden gegeten, maar de botten zijn nodig om te groeien.

Stap 3

Neem een lang stuk doek en maak het nat met schoon water. Wikkel er elk bot mee en leg ze 5-7 dagen opzij. Houd de stof altijd vochtig. Het mag in geen geval drogen.

Stap 4

Na 5-7 dagen moet het bot opzwellen. Het is op deze basis dat men kan begrijpen dat ze klaar is om te planten.

Stap 5

Neem een middelgrote pan en maak een paar gaatjes in de bodem. Dus het overtollige water na het water geven zal verdwijnen en zal het wortelstelsel niet beschadigen. Op de bodem van de pot moet een drainagelaag worden gelegd. Gebruik een universele bodem als bodem. Bevochtig het licht met water voor het planten.

Stap 6

Om lychee te laten groeien, moet het bot worden geplant tot een diepte van niet meer dan 1,5 cm. Het is toegestaan om 2 lychee-zaden tegelijk in één pot te planten. Na het planten de grond spaarzaam water geven met zacht, bezonken water. Creëer vervolgens een broeikaseffect door het gebied waar het zaadje is geplant af te dekken met een plastic beker of de pot losjes af te dekken met plastic. De pot moet op een warme plaats staan. Je kunt hem zelfs naast de batterij plaatsen.

Stap 7

Elke dag is het nodig om het glas te openen of de film te verwijderen en de condens te verwijderen die zich op het oppervlak heeft opgehoopt. De aarde moet elke dag worden bevochtigd met water.

Stap 8

Lychee thuis zou binnen 2-3 weken moeten ontkiemen. Nadat u de eerste spruit ziet, kunt u de film of het glas verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat de plant na opkomst in de halfschaduw moet staan. Nadat er 2 paar bladeren verschijnen, kunnen de lychees in een grote pot worden overgeplant.

Aanbevolen: