Hoe De Grond Voor Te Bereiden Op Zaailingen?

Hoe De Grond Voor Te Bereiden Op Zaailingen?
Hoe De Grond Voor Te Bereiden Op Zaailingen?

Video: Hoe De Grond Voor Te Bereiden Op Zaailingen?

Video: Hoe De Grond Voor Te Bereiden Op Zaailingen?
Video: Hoe plantjes zaaien en tips: voorkom lange slappe zaailingen. 2024, Maart
Anonim

Voor velen begint het tuinseizoen met de vensterbank. Hier worden tomaten, aubergines, paprika's en andere groenten geboren. De toekomstige oogst hangt grotendeels af van de zaailingen, maar om het te laten groeien, moet je je aan bepaalde regels houden. Eén verkeerde actie kan breekbare groenten vernietigen en arbeid teniet doen.

Hoe de grond voor te bereiden op zaailingen?
Hoe de grond voor te bereiden op zaailingen?

Het eerste waar je voor moet zorgen, is de zaaigrond. Hij krijgt kwaliteiten voorgeschreven als lichtheid, brosheid, goede lucht- en vochtdoorlatendheid, verzadiging met organische stoffen en mineralen, evenals steriliteit.

Het bewaarsubstraat heeft alle bovenstaande eigenschappen en wordt vooraf gedesinfecteerd, maar het mengsel kan onafhankelijk van turf, tuingrond en mest worden bereid.

Het is onwenselijk om zaailingen in de grond te planten die al in contact zijn geweest met planten van dezelfde familie, omdat pathogene flora en pathogenen die inherent zijn aan deze soort erin kunnen worden bewaard.

Schimmel-, virale en bacteriële infecties blijven lang in de bodem aanwezig, soms tot 6 jaar. Daarnaast leven larven en adulten van spintmijten, ritnaalden, pissebedden, springstaarten en ander ongedierte in de tuingrond. Groenten zaaien in zo'n land is zinloos - de zaailingen zullen in een vroeg stadium van ontwikkeling verdorren. Om dit te voorkomen wordt eerst de grond gedesinfecteerd.

Opties voor bodemsterilisatie

De gemakkelijkste manier om te desinfecteren is door de grond te morsen met kokend water. Dit is niet erg betrouwbaar, omdat sommige pathogene deeltjes kunnen overleven, dus de procedure wordt meerdere keren uitgevoerd, met een interval van 1-2 dagen.

Ervaren tuinders stoomden grond voor zaailingen. Ze doen het als volgt:

  • neem een tank, emmer of andere ruime container;
  • 2/3 vul het met een aarden mengsel;
  • maak in het midden, in de grond, een breed gat en giet er ongeveer twee liter water in;
  • bedek de borden met een deksel en zet in brand, gedurende ongeveer 40 minuten.

Een andere optie voor stomen wordt uitgevoerd met behulp van een vergiet of een andere container met gaten in de bodem:

  • de bodem van de container is bekleed met een doek;
  • water wordt in een tank, emmer of grote pan gegoten, aan de kook gebracht en het vuur wordt verlaagd;
  • een vergiet met aarde wordt boven het water geplaatst;
  • stoom de grond gedurende 30-40 minuten.

Warmtebehandeling kan ook in de oven. Om dit te doen, wordt de aarde in een gelijkmatige laag op een bakplaat gegoten en gebakken, af en toe roerend. Dit is een nogal agressieve desinfectiemethode en wordt uitgevoerd met minimale verwarming van de oven.

Chemicaliën voor bodembehandeling

  • Direct voor het zaaien wordt de aarde gemorst met een hete oplossing van kaliumpermanganaat, waarvan 1-2 g wordt verdund in 1 liter water.
  • Ze gebruiken fungiciden die vechten tegen plantenziekten die via de bodem worden overgedragen, evenals insecticiden tegen parasieten.

Na behandeling van ongedierte, virussen en bacteriën, verliest de bodem zijn gunstige microflora en moet deze worden hersteld. Om dit te doen, wordt de grond gevoed met verschillende meststoffen uit de categorie probiotica of toorts, wat vooral goed is voor greens aan het begin van zijn ontwikkeling.

Aanbevolen: