Zo Kweek Je Een Goede Worteloogst

Inhoudsopgave:

Zo Kweek Je Een Goede Worteloogst
Zo Kweek Je Een Goede Worteloogst

Video: Zo Kweek Je Een Goede Worteloogst

Video: Zo Kweek Je Een Goede Worteloogst
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

Liefhebbers van tuinieren en tuinieren proberen een goede oogst op hun site te laten groeien. En elke oogst is zelden compleet zonder wortelen, bovendien zijn ze erg nuttig. Wortelen zijn rijk aan vitamine A, wat het gezichtsvermogen ondersteunt en verbetert. Wat moet je doen om een goede worteloogst te telen?

Zo kweek je een goede worteloogst
Zo kweek je een goede worteloogst

instructies:

Stap 1

Wortelen zijn een redelijk resistente groente in verhouding tot koud weer, dus ze hebben geen kasteelt nodig. Je kunt het direct in de volle grond zaaien. Afhankelijk van het weer kan hij in centraal Rusland al op 1 of 9 mei worden gezaaid.

Stap 2

Maak niet te diepe groeven in de bedden. Laat ze ongeveer 2-3 centimeter diep zijn. Zaai daar wortelzaden. Om de wortel groot te laten worden, moeten de zaden zo min mogelijk uit elkaar worden gegooid. Anders, wanneer de wortelen ontkiemen en opgroeien, zal een dichte beplanting de wortelgewassen zelf niet laten groeien.

Stap 3

Bekleed de zaadvoren direct na het zaaien met aarde, totdat de wind de zaden heeft opgeblazen en de vogels ze hebben gesleept. Giet de gieter over het tuinbed met warm water onder de zon. Geef de vers gezaaide wortelen geen water met ijswater. Dit maakt het moeilijk voor zaailingen. Geef de tuin ook geen water met een emmer. Een sterke waterstraal kan de grond wegspoelen en zaden wegspoelen.

Stap 4

Nadat de eerste scheuten verschijnen, moeten de wortels worden gewied en gezaaid, ook al zijn ze vrij zelden gezaaid. Anders hebben de wortelgewassen bij het opgroeien niet genoeg ruimte om te groeien. Dienovereenkomstig zullen de wortels klein zijn.

Stap 5

Geef de wortelen de hele periode water met water van ongeveer kamertemperatuur. Water verwarmd in de zon in een vat is ideaal.

Stap 6

Houd er rekening mee dat wortelen niet alleen dol zijn op mensen, maar ook op knaagdieren: muizen en mollen. Houd daarom hun aantal in uw tuin bij, anders kunt u er een krijgen in plaats van een nuttig wortelgewas te oogsten.

Stap 7

Het kost dus niet veel moeite om een goede worteloogst te kweken. Het is voldoende om het op tijd op te ruimen en voldoende water te geven, maar u moet het tuinbed niet overstromen. Wortelen zijn immers geen rijst.

Aanbevolen: