Hoe Paprikazaailingen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Paprikazaailingen Te Kweken?
Hoe Paprikazaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Paprikazaailingen Te Kweken?

Video: Hoe Paprikazaailingen Te Kweken?
Video: Pepers en Paprika's kweken van zaaien tot oogsten 2024, Maart
Anonim

De allereerste die peperzaailingen gaat kweken, omdat de zaden lang ontkiemen en de peper langzaam groeit. Bovendien heeft een vroege zaailing van peper de voorkeur, het zal het mogelijk maken om de vruchten midden in de zomer te verwijderen, en als er een kas is, dan nog eerder. Dus waar te beginnen, hoe paprika's op de juiste manier te laten groeien?

Hoe paprikazaailingen te kweken?
Hoe paprikazaailingen te kweken?

Noodzakelijk

  • - zaden;
  • - bodem;
  • - dozen en potten;
  • - glas;
  • - kaliumpermanganaat;
  • - zout.

instructies:

Stap 1

Natuurlijk moet je beginnen met de voorbereiding van zaden en aarde. Voor koudere klimaten kun je het beste vroege peperzaden kopen. Dit zijn "Ptakha", "Eroshka", "Yunga", "Funtik", "Nafanya", "Barguzin", "Smile", enz. Over het algemeen zouden er geen problemen moeten zijn met de keuze van paprikazaden, ze zijn verkocht in een groot assortiment in kiosken, tuinwinkels, markten en andere plaatsen. De verkoper zal het je vertellen, en je kunt altijd de informatie over het ras op de verpakking lezen.

Stap 2

Paprikazaden moeten vóór het planten worden verwerkt. Dompel ze eerst onder in een 3% natriumchloride-oplossing, gooi ze weg die naar boven komen. Blus de rest met een contrasterende methode. Eerst onderdompelen in heet water (50°C), daarna afkoelen in koud water. Dan kan augurk in een verzadigde oplossing van kaliumpermanganaat en peper worden gezaaid.

Stap 3

Je kunt grond kopen voor het kweken van peperzaailingen. Het is ook geschikt voor het kweken van tomaten. Dus als er extra land over is, kan het worden gebruikt voor het zaaien van tomatenzaailingen. Bepaal of je paprika's met of zonder plectrum gaat telen. Als u niet wilt plukken, moet u in turfbekers zaaien. Zaai anders de paprika's in de dozen en pluk ze vervolgens in aparte containers.

Stap 4

Het is niet nodig om drainage op de bodem van turfpotten te plaatsen, maar het is wenselijk om het in dozen te doen. Vul ze met aarde en steek eenvoudig één zaadje per keer in de natte grond op een afstand van 1-2 cm Licht aanstampen, spray met een spuitfles en plaats glas op de dozen om vocht vast te houden.

Stap 5

Peper duurt lang om te groeien, het duurt 7 tot 10 dagen, als de temperatuur in de kamer niet lager is dan 22 ° C. Als de kamer koud is, zal dit proces vertragen. Nadat de paprikazaden zijn gekiemd, verwijder je het glas. En als de zaailingen een echt blad hebben, kies dan als je voor deze methode hebt gekozen. Dan blijft het alleen om de vochtigheid te controleren en de grond los te maken.

Aanbevolen: